Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Zeilweekend 2019 met zon, wind en regen

Geplaatst 11 sep. 2019 14:13 door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/zeilweekend%202019%20150x150.jpg
Zeilen tijdens het eerste weekend na de zomervakantie is inmiddels een vast ritueel geworden voor de jongeren uit de Lichtkring, Goede Bron en de Maranathakerk. Dit jaar was het aantal aanmeldingen boven verwachting en moest er voor een groep van 72 personen gezocht worden naar extra slaapruimte. De tenten konden op het laatste moment in de auto’s blijven, omdat er ruimte in het kamphuis vrij kwam voor onze groep. 

De weersverwachtingen waren helaas niet zo goed als de afgelopen jaren. Er werd veel regen en wind verwacht. Dus een extra oproep om het regenpak niet te vergeten werd nog even naar de deelnemers gestuurd. Direct na het vertrek op zaterdagmorgen uit de haven moesten de regenpakken aangetrokken worden. Een flinke bui kregen we te verduren. Maar niet getreurd, het was slechts een korte hevige bui. Met een lekker windje in de rug zeilden we richting Langweer. Via de Brekken, het Jentjemeer en de “Noorder oude weg” konden we, nadat de wind naar het noorden was gedraaid, weer halve wind terug varen naar Heeg. Een mooie maar lange tocht met veel bruggen. Volgens Jan-Henk hadden we vaker het zeil gehesen dan de afgelopen 6 kampen.

Op zaterdagavond zat de sfeer er goed in. Met een muzikale bingo had de zaterdagavondgroep een leuk programma samengesteld. Tot in de kleine uurtjes werden er nog spelletjes gedaan in de grote zaal van het kamphuis. Op zondagochtend scheen de zon en konden we onze, door de jongeren zelf georganiseerde, kampdienst houden.
Na de kampdienst gingen we weer snel naar de haven, om ook op deze dag nog lekker te kunnen zeilen. Een mooi gezicht hoe 12 boten met herkenbare vlaggen over het Hegermeer zeilden.
Aan het einde van de middag heeft de kookploeg weer heerlijk voor ons gekookt. Nog even snel met elkaar het kamphuis opruimen en dan weer de bus in terug naar Alphen. Om ongeveer 20:00 uur werden we met koffie voor de ouders verwelkomd bij de Lichtkring.

Heb je ook van die goede herinneringen aan het weekend? Bekijk de foto’s op Facebook via de website.

Vond je het weekend ook zo leuk of wil je volgend jaar ook graag mee, noteer de datum alvast maar in je agenda: 
4 – 6 september 2020.

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/Zeilweekend%202019.JPG


Comments