Actueel‎ > ‎Nieuws jeugd‎ > ‎

Zeilweekend wordt dagje zeilen op de Kaag

Geplaatst 14 jul. 2020 11:37 door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-jeugd/_draft_post/zeilweekend%20%20150x150.jpg
De beperkingen rondom het Corona virus worden steeds meer opgeheven. We kunnen inmiddels al weer met 100 personen naar de kerk, we mogen weer buiten sporten met elkaar en na de zomer gaan de middelbare scholen ook weer open en hoeven jongeren tot 18 jaar geen 1,5 meter afstand meer te houden. 

Als stuurgroep hebben we alle mogelijkheden afgewogen en zijn we tot de conclusie gekomen dat we een zeilweekend vanuit Corona-oogpunt nu nog teveel risico's met zich meebrengt. De intimiteit van het zingen bij een kampvuur, het doen van spelletjes in het kamphuis en met elkaar eten aan lange tafels gaat met al deze regels niet lukken.
We vinden het heel erg jammer dat we nu niet een weekend naar Friesland kunnen, maar hebben wel een alternatief bedacht! Het zeilen valt namelijk onder de buitensporten, waarvoor geen anderhalve meter afstand hoeft te worden gehouden. We willen daarom op zaterdag 5 september een dag met elkaar gaan zeilen op de Kaag, met na afloop een barbecue bij de Bron. 

Voor wie? 
Alle jongeren vanaf de brugklas (dus ook de overstappers) uit de Goede Bron, de Maranathakerk en de Lichtkring mogen deze dag mee in de zeilboten. Elke boot heeft een ervaren schipper en er zijn ook zwemvesten voor de veiligheid. 
 
Waar moet je zijn? 
We verzamelen op zaterdagmorgen om 10:00 uur bij Botenverhuurder Mollers, Huigsloterdijk 412, Buitenkaag. Om 5 uur vertrekken we weer naar Alphen om daarna bij de Bron nog een barbecue met elkaar te hebben. Om ca. 20:00 uur sluiten we de zeildag weer af en kunnen je ouders je weer ophalen. 

Kosten: 
De kosten voor het huren van de boten en de barbecue komen op ca. €30,- en we vragen een minimale vergoeding van €25,- per persoon. We gaan er vanuit dat er voldoende ouders zijn die de kinderen naar de Buitenkaag en de Bron willen brengen / halen.
Ga je mee? Schrijf je dan nu in via de website: klik hier om je in te schrijven. Na inschrijving krijg je binnen enkele dagen een bevestiging en een week voor de zeildag krijg je extra instructies voor wat je mee moet nemen en hoe je bij de boten moet komen. 

Groeten,
John, Jurjen, Rob, Peter en Sjoerd

Comments