Actueel‎ > ‎

Nieuws Lichtkring

Meld u HIER aan voor Lichtkring|Nieuws!

Activiteitenkalender

Geplaatst door Redactie Lichtkring

Hieronder vindt u weer (een zeer bescheiden) activiteitenkalender. De volledige kalender kunt u vinden onder Home/Activiteiten/Activiteitenkalender
Heeft u aanvullingen of wijzigingen voor deze kalender? Stuur dan een mailtje naar de redactie.

Liturgie zondag 12 juli

Geplaatst door Redactie Lichtkring

Welkom ouderling 
Intredelied: lied 216: Dit is een morgen als ooit de eerste 
Votum en Groet 
Lied: 912 Neem mijn leven, laat het, Heer: 1, 2, 4, 5
Kyriëgebed 
Glorialied 8a: Zie de zon, zie de maan 
Kindermoment 
Kinderen naar de kindernevendienst  
Gebed voor de opening van de Bijbel 

Schriftlezing: Prediker 4:4-6
Ik heb al het gezwoeg gezien, en vastgesteld dat alles wat een mens bereikt het resultaat is van zijn afgunst op een ander. Ook dat is enkel lucht en najagen van wind. Het is waar, een dwaas zit met zijn handen in zijn schoot en kwijnt zo langzaam weg. Maar beter is één hand gevuld met rust dan beide vuisten vol gezwoeg en najagen van wind.’ 
Efeze 6:5-9 
Slaven, gehoorzaam uw aardse meester zoals u Christus gehoorzaamt, met ontzag, respect en oprechtheid; niet met uiterlijk vertoon om bij de mensen in de gunst te komen, maar als slaven van Christus die van harte alles doen wat God wil. Doe uw werk met plezier, alsof het voor de Heer is en niet voor de mensen, want u weet dat allen door de Heer beloond worden voor het goede dat ze doen, zowel slaven als vrije mensen. Meesters, behandel uw slaven op dezelfde manier. Laat dreigementen achterwege, want u weet dat zij en u dezelfde Heer in de hemel hebben, en dat Hij geen onderscheid maakt.

Lied 339a evt. alleen orgelspel + tekst beameren 
Preek 
Meditatieve muziek – Wim Warnaar 
Kinderen komen terug 

Gebed 
Gebed voor de werkdag – Sela als eerste deel van het gebed 
Voorbede en gesproken OV
Inzameling van de gaven via de app + Wim speelt
Slotlied lied 835: Jezus ga ons voor 
Zegen

Jaarstukken diaconie en ZWO

Geplaatst door Redactie Lichtkring

Recent zijn de jaarrekeningen over 2019 voor de diaconie en het ZWO vastgesteld.
Op deze pagina kunt u deze jaarrekeningen inzien, evenals het exploitatieoverzicht.
Of u kunt de PDF bestanden onderaan dit bericht openen.

Namens de diaconie, Albert Verduijn

Aanmelden zondag 12 juli

Geplaatst door Redactie Lichtkring

Aanstaande zondag 12 juli is de eerste dienst waarvoor u zich kunt aanmelden. Er is nog steeds plek beschikbaar! Het is echter wel de bedoeling dat alleen gemeenteleden uit wijk A zich inschrijven voor deze dienst, daarna komen de andere wijken aan de beurt. 
De maand juli en de eerste dienst van augustus zijn echt bedoeld om zowel het aanmeldingsproces, als de logistiek met grotere groepen mensen te testen. Na deze 4 weken zal de kerkenraad de gang van zaken evalueren en waar nodig aanpassingen maken. Dit kan er dus toe leiden dat de diensten in juli niet helemaal vol zitten, daar vragen wij uw begrip voor.

Wijk A is Kerk en Zanen Noord en bestaat uit de volgende straten: Waterplanten, Amerikaanse landen, Europese landen, Nederlandse provincies, Zuidpoolgebied, woonservicecentra Rietveld en Zuidervaart(Rijnzate).

Meer informatie over het aanmelden voor diensten en de link naar het aanmelden kunt u hier vinden.

Namens de WKR, Jos Edel

Zomer in de Lichtkring

Geplaatst 8 jul. 2020 10:57 door Redactie Lichtkring

Vanuit de Commissie Vorming & Toerusting en de Jeugdraad was er de wens om in de zomer een aantal activiteiten 
(binnen de RIVM regels) te organiseren voor de ’thuisblijvers’.
Hieronder vindt u het resultaat:

1. Openstelling van de Lichtkring
Elke donderdagmorgen van 10 -12 uur (met ingang van 23 juli)
Om de stilte te zoeken, een kaarsje te branden, even in de kerkzaal te zijn.
Er is gelegenheid om een vertrouwelijk gesprekje met de pastor/vrijwilliger te hebben over wat u in de afgelopen tijd heeft meegemaakt en ervaren. Het voorbedenboek ligt open..
We willen voorzien in een behoefte, voor mensen die het bezoek aan hun kerkgebouw zo missen. 
Het kerkgebouw is op deze beperkte en verantwoorde manier een vindplaats van geloof, hoop en liefde!
Anneke, Sandra en Wilna zijn hierbij aanspreekpunt.

2. Escaperoom 
‘Escaperoom' is een spel voor jongeren tussen de 10 -18 jaar in de Kelder.
Vanaf 20 juli op een dinsdag/woensdagavond en in augustus op donderdagavond.
Door middel van quizvragen en opdrachten moeten jullie ‘sleutels’ verwerven om te ontsnappen.
Voor 5- 8 personen die een spel spelen met een ‘glaasje prik’ na afloop.
En er wordt een foto van de groep gemaakt, die creatief zal worden verwerkt.
Anne, Renske en Wilna zijn hierbij de coördinatoren. 
Jongeren moeten zich vooraf aanmelden via een app. (houdt hiervoor de berichtgeving op de website en via app-groepen in de gaten)

3. Bekijk ’t even - film
Naar aanleiding van het succes van de Adventskalender willen we 3 x een film laten zien. 
Twee keer overdag en een keer ’s avonds. Met een korte inleiding vooraf op de film als kijkwijzer door pastor Wilna Wierenga.
Van te voren aanmelden via de website of telefonisch bij Wilna tel. 06 15 25 39  (na 17 juli) is verplicht, zodat RIVM regels kunnen worden gehandhaafd.
(handen wassen, 1,5 m. afstand en geen klachten)
Er wordt in de hal koffie en thee voor u ingeschonken, die u dan in de zaal mag meenemen.
  • Donderdagmiddag 23 juli 14.00 uur "The Shack", over Mack, die tijdens een geloofscrisis een poosje in een hut verblijft en ontmoetingen heeft die hem een andere kijk op zijn leven en geloven geeft. (125 minuten)
  • Dinsdagmiddag 4 augustus 14.00 uur "Samba" over een vluchteling uit Senegal die knokt voor een verblijfsvergunning en Alice een leidinggevende die een burn-out krijgt. Beiden vechten zij tegen uitzichtloosheid van hun bestaan tot het lot hen samen brengt. (115 minuten)
  • Vrijdag 21 augustus 20.00 uur "Grijze Zielen" (naar een boek van Philippe Claudel). Over een onopgeloste moord op een jong meisje en de terugblik op een tijd aan het begin van de 20e eeuw. In deze film noemt Claudel de mensen geen schurken of helden maar ‘grijze zielen’. (116 min)
4. Buurtkeuken: Eten Bestellen-Tijdstip kiezen- Afhalen en Smullen maar.
Er zijn 2 Buurtkeukens gereserveerd: op donderdag 30 juli en vrijdag 21 augustus:
Deze staan voor de Lichtkring. Via een link op de website kunt u bestellen.
Afhalen vanaf 17.30 uur- 20.00 uur . Contactpersoon is Wilna.
  • Donderdag 30 juli : "Kripik" Ze serveren heerlijke zelf gemaakte Indonesische Soto soep, Gado Gado met verse groenten, en natuurlijk Indonesische saté! Tussendoor trek? Dan hebben ze kip- en vegetarische loempia’s. (€2 voor loempia tot € 10 voor Gado Gado)
  • Vrijdag 21 augustus: "De Grillende Keukenmeiden"- Curry. Nieuwsgierig naar de Quesadillas? Ze hebben zoete, vegetarische en pittige en ook aan de kinderen is gedacht. Prijzen liggen rond de €10.
Ik hoop dat we er allemaal veel plezier en ontmoeting aan zullen beleven.

Tot ziens,

Wilna Wierenga
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-2/zomerposter3.PNG

Corona maatregelen in de Lichtkring: veiligheid, hygiëne en luchtkwaliteit

Geplaatst 8 jul. 2020 10:46 door Redactie Lichtkring

Het heugelijke feit dat we weer met meer mensen mogen samenkomen in de Lichtkring, brengt ook een aantal maatregelen met zich mee waaraan wij ons moeten houden. Deze zijn natuurlijk bij een ieder bekend, maar toch een paar zaken op een rijtje. 
Het is noodzakelijk dat u zich van te voren aanmeldt, zie hiervoor het eerder op de website verschenen bericht. De 1,5 meter afstand houden, en tijd nemen om naar uw plaats in de kerkzaal gebracht en gehaald te worden, zijn voorbeelden van de nieuwe afspraken. Wij vragen u dan ook de aanwijzingen van dienstdoende ouderlingen en diakenen op te volgen, dan kunnen we met een goed gevoel aan de kerkdienst deelnemen.
Om de veiligheid verder te versterken, informeren wij u dat het luchtverversingssysteem eind juni geheel is nagekeken. De tijden van aanschakelen zijn ruimer gekozen en aan- en afvoer van de lucht is beter ingesteld. Het luchtverversingssysteem is nu gedurende de gehele week in werking gesteld. Elke morgen wordt de lucht ververst in het gehele gebouw en in de avonduren wordt de kelder ook regelmatig extra ververst, zodat de lucht van een zeer goede kwaliteit is. Ook wordt er extra en intensief schoongemaakt en liggen er meer dan voldoende preventieve middelen om u van dienst te zijn. Als we ons aan de regels houden, kunnen we met een veilig gevoel weer deelnemen aan activiteiten in de Lichtkring. 
Voelt u zich vooral welkom! We hebben u gemist.

Namens de kerkrentmeesters, Jaap Reijneveld

De wijngaard, een opdracht

Geplaatst 7 jul. 2020 06:25 door Redactie Lichtkring

De wijngaard van de Heer met de naam De Lichtkring is gezegend met een verscheidenheid aan druivenrassen: rode, witte, zoete en droge. Er zijn zelfs rare druiven bij. Niet zelden zijn juist zij de krenten in de pap. 
Onze opdracht was om een nieuwe wijngaardenier te vinden omdat de voorganger een andere akker had gevonden. 
Nou, maak daar maar eens sap van!

Na maanden zoeken en veel overleg kom je uit bij twee kandidaten die niet alleen perfect in het profiel pasten, maar ook nog eens onze gunfactor hadden. Een groot dilemma. De situatie waarin wij terechtkwamen, deed mij denken aan een voorval, jaren geleden, bij mij thuis: 
Als dank voor de verzorging tijdens ziekte van haar vader mocht mijn vrouw met mij als secondant een schilderij afhalen bij een bevriende kunstenares. Het werk was speciaal voor de gelegenheid gemaakt. In het atelier bewonderden wij niet alleen dat werk, maar ook een ander dat daar al een poosje stond. Ook heel mooi. U raadt het al. Sinds jaar en dag hangen op onze slaapkamer naast elkaar twee schilderijen.

Helaas moest het in onze wijngaard anders. Er moest gekozen worden. Een keuze waarmee alle zes leden van de commissie geworsteld hebben. 
Maar uiteindelijk toch een keuze voor een nieuwe wijngaardenier van wie wij verwachten dat ze samen met ons goed voor al die bestaande druivensoorten wil zorgen en als het even kan ook nieuwe mag aanplanten. 
Dit alles in het besef dat we daarbij afhankelijk zijn van de regen en de zegen van boven. Van God die de oogst geeft.

Leen Plug

Goed nieuws, er is protestantse witte rook! - Uitnodiging gemeentevergadering

Geplaatst 7 jul. 2020 01:07 door Redactie Lichtkring

De kerkenraad is verheugd u/jou te mogen uitnodigen voor een gemeentevergadering op woensdag 15 juli 2020 om 20:00 uur, waar de te beroepen predikant zal worden voorgesteld.

Op de kerkenraadsvergadering van 6 juli heeft de beroepingscommissie haar advies uitgebracht aan de kerkenraad en haar unaniem gedragen keuze voor een mogelijk te beroepen kandidaat predikant toegelicht. De kerkenraad heeft ingestemd met dit advies en heeft het voornemen de kandidaat te beroepen als predikant van de Lichtkring.

Op deze gemeentevergadering van 15 juli willen wij dan ook de te beroepen predikant aan jou/u voorstellen. De beroepingscommissie zal ook verslag doen van de procedure die is gevolgd om tot het advies te komen. Natuurlijk zal er volop gelegenheid zijn tot het stellen van vragen, want we kunnen ons voorstellen dat jij/u reuze nieuwsgierig bent.

Gezien de huidige omstandigheden moeten we de gemeentevergadering op een aangepaste wijze organiseren, want er passen helaas maar 100 mensen in de kerkzaal en daarom zal de gemeentevergadering ook via kerk-TV en Facebook worden uitgezonden.

Hoe gaan we dat doen?
De 100 plekken in de Kerkzaal van de Lichtkring willen we beschikbaar stellen aan die mensen die het gewoon lastig vinden (of de middelen en/of gelegenheid niet hebben) om de vergadering via kerk-TV of Facebook te volgen, of een andere goede reden hebben om de vergadering in de kerkzaal bij te wonen.
Tot uiterlijk 13 juli 22:00 uur, kunnen deze mensen zich opgeven via deze link (ook te vinden op de website van de Lichtkring ( http://www.pkn-lichtkring.nl/ ).
Hierbij geldt wel vol-is-vol, hopelijk mogen we rekenen op uw begrip hiervoor.
Mocht het niet lukken om u aan te melden via de website, dan kunt u zich ook telefonisch aanmelden. Dit kan bij Esther Reijneveld (0172 42 52 20).

• Ieder ander kan de gemeentevergadering dus volgen via kerk-TV of Facebook.
De link voor kerk-TV staat op de website van de Lichtkring, of via de Facebookpagina van de Lichtkring.
Voor deze mensen wordt de gelegenheid geboden om tijdens de vergadering je vragen te stellen per telefoon.
Daarvoor kan op het aangegeven moment worden gebeld met het nummer 06 21 26 53 15, of het nummer 06 21 20 10 15. Mocht het nummer in gesprek zijn, heb dan even geduld en probeer het nogmaals als de vorige vraag is beantwoord.
Voor het geval het niet lukt om tijdens de vergadering je vraag te stellen, is er tot één uur na de vergadering nog de gelegenheid je vraag via de aangegeven telefoonnummers te stellen, of via de mail beroepingscommissie@pkn-lichtkring.info door te geven ook tot uiterlijk één uur na de vergadering. Deze zal dan nog diezelfde avond worden beantwoord.

Ben jij, bent u er 15 juli ook bij?

Uw/Jouw kerkenraad 

Belangrijk:
Deze uitnodiging wordt alleen via de digitale kanalen (website, Facebook, Lichtkringnieuws) verspreid. Als u/jij iemand kent die deze uitnodiging zou kunnen missen, omdat deze de digitale middelen niet volgt, wil je dan deze uitnodiging uitprinten en bezorgen bij die persoon. 
Alvast hartelijk dank voor je medewerking hierin.

De kerktoren

Geplaatst 6 jul. 2020 09:59 door Redactie Lichtkring

Zoals u misschien al opgevallen is, heeft de toren van de Lichtkring een verandering ondergaan. 
In plaats van de klok, staat er nu een kruis op de toren.
De kerkklok stond al jaren stil, dus gaf maar 2 keer per etmaal de juiste tijd aan.
Op veler verzoek zijn we op zoek gegaan naar een alternatief voor de stilstaande klok en een gemeentelid van de Lichtkring 
heeft toen een budget ter beschikking gesteld.
In de persoon van Daniëlle van Tol hebben wij een voortreffelijke industrieel ontwerpster gevonden die voor de Lichtkring aan de slag is gegaan. Zij heeft meerdere ontwerpen uitgewerkt, die allemaal even mooi waren, en na overleg is de keuze gevallen op het kruis zoals deze nu aan twee kanten van de kerktoren is geplaatst.

Een helder wit kruis op een roestige achtergrond, wat ’s-avonds rondom verlicht is, dat straalt rust, duidelijkheid, licht en herkenbaarheid uit. 
En nodigt uit tot bezoek.
Al met al een prachtig resultaat waarvoor wij Daniëlle bedanken voor het ontwerp en de gulle geefster voor het budget.

Namens de kerkrentmeesters, Henk Wille
                  
         


 

Samen zingend de zomer in!

Geplaatst 6 jul. 2020 09:29 door Redactie Lichtkring

Al is er steeds meer mogelijk, samen zingen zit er nog steeds niet in. Toch willen we weer een poging wagen! Na het mooie Paaslied willen we nu op 19 juli “Ga met God en Hij zal met je zijn”, lied 416 uit het Liedboek, met elkaar zingen.

Chris van der Ouw heeft het lied weer voorgespeeld en Hanna van der Nagel gaat alles weer mooi bij elkaar zetten. U kunt het lied meezingen, opnemen op video en naar ons terug sturen, dan combineren we straks alle stemmen tot een mooie samenzang. Geef je op bij Jos Edel, j.a@worldonline.nl of 06-21265315, dan krijg je het geluidsbestand opgestuurd en ook meer informatie.

1-10 of 2482