Actueel‎ > ‎

Nieuws Lichtkring

Meld u HIER aan voor Lichtkring|Nieuws!

Ochtendwandeling 6 februari 2020

Geplaatst door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-2/wandelkring%20150x150.jpg
De eerste ochtendwandeling in 2020 is op donderdag 6 februari. We lopen we vanaf de Lichtkring ongeveer 5 km (1 uur tot 5 kwartier) over verharde paden. We starten om 9.00 uur en na de wandeling is er gelegenheid om aan te sluiten bij de koffiegroep.
Voor eventuele vragen kun je terecht bij Riek van Beusekom, telefoon: 49 48 07.

6 februari lezing Kick Bras: De spiritualiteit van Dietrich Bonhoeffer

Geplaatst 25 jan. 2020 08:04 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-1/boek%20Kick%20Bras%20icoon%20150x150.png
Dietrich Bonhoeffer is de meest populaire theoloog uit de twintigste eeuw. Dat komt door zijn revolutionaire gedachten over geloof in God in de moderne tijd. Maar ook door zijn indringende visie op de navolging van Christus. Maar vooral door het feit dat hij in zijn verzet tegen het regime van Hitler de kant koos van de Joden en andere vervolgden. Dat moest hij met de dood bekopen. Zo is hij een moderne martelaar geworden.
Kick Bras schreef een boek over zijn spiritualiteit. Hij zal hierover een lezing houden op donderdag 6 februari a.s. om 20.00 in de Lichtkring. Daarbij zal hij foto’s uit het leven van Bonhoeffer en teksten uit zijn boeken projecteren. Ook legt hij ons een gedicht van Bonhoeffer ter bespreking voor. Na zijn lezing kunnen we met hem en elkaar in gesprek gaan.
We stellen het op prijs als u zich aanmeldt, maar zonder aanmelding bent u ook van harte welkom.
De koffie/thee staat vanaf 19.45 uur klaar. We hopen u te zien bij de lezing.
(contactpersoon Sara van der Nagel, johnensara@casema.nl)

Activiteitenkalender

Geplaatst 23 jan. 2020 10:31 door Redactie Lichtkring

Hieronder vindt u de activiteitenkalender voor de komende periode. De volledige kalender kunt u vinden onder Home/Activiteiten/Activiteitenkalender. Heeft u aanvullingen of wijzigingen voor deze kalender? Stuur dan een mailtje naar de redactie.

JANUARI 2020ALGEMEENJEUGD
zondag 26Taizeviering
zondag26Helio
dinsdag28avondgebed
woensdag2929Clubavond groep 6,7,8
donderdag30koffieochtend30Clubavond groep 4,5,6
vrijdag31Samen aan tafel

Wijkontmoetingen wijk C

Geplaatst 22 jan. 2020 11:35 door Redactie Lichtkring

Het team van wijk C organiseert binnenkort drie wijkontmoetingen:
• Maandag 10 februari van 20.00 - 22.00 uur bij de familie Van Geest, Copepad 60
• Dinsdag 18 februari van 10.00 – 12.00 uur bij de familie Huisman, Polderpeil 494
• Maandag 2 maart van 20.00 – 22.00 uur bij de familie Reyneveld, Norbertijnenlaan 1

Thema: ‘Samen aan tafel’

De leden in wijk C hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. 
Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom! 
U kunt zich nog tot zaterdag 1 februari aanmelden bij Ineke Dam: ineke14dam@hotmail.com, tel. 06-20 28 91 90 .

Kinderkoor zoekt zangertjes en zangeresjes

Geplaatst 22 jan. 2020 11:15 door Redactie Lichtkring

Zou je het leuk vinden om op 12 april (Pasen) mee te zingen in het kinderkoor? Het kost je niet veel tijd want we repeteren maar 4 keer (afwisselend op woensdagmiddag, vrijdagmiddag en zondag na de dienst). Als je nog niet kunt lezen is dat geen probleem. Je krijgt de liedjes via een e-mail toegestuurd en zo kun je via Youtube ook thuis oefenen. 

Het zou fijn zijn als je voor 2 maart laat weten of je mee wilt doen. 
Je kunt je aanmelden bij Anneke Edel (anneke.edel@tiscalimail.nl).


 

Eerste oefenzaterdag "Op zoek naar Judas"

Geplaatst 19 jan. 2020 05:51 door Redactie Lichtkring

Na het ‘’kerstreces” is de musicalgroep vanaf 5 januari weer vol enthousiasme aan de slag gegaan.
Op zondagavond repeteren koor en toneelgroep weer als vanouds op hun noten en teksten. Maar er is meer: de kledingdames hebben heel hard gewerkt en zo kon iedereen vorige week een passende jurk/rok met hes uitzoeken! Complimenten en dank aan de kledingcommissie!

Zaterdag was het dan tijd voor het echte werk: de eerste oefenochtend. Voor het eerst komen toneel en koor echt samen en oefenen we op het (denkbeeldig) podium en in onze nieuwe kleding. Wat een feest om dat met elkaar te mogen doen! Ook onze combo-leden zijn er deze ochtend bij en wat klinkt het dan al mooi!
   

Bent u al enthousiast geworden en wilt u deze musical niet missen? Binnenkort volgt meer informatie over de kaartjes die waarschijnlijk vanaf half maart te koop zullen zijn. Voor in uw agenda: de musical wordt uitgevoerd op 17, 18 en 19 april 
in de Lichtkring. 
Meer informatie over het verhaal van de musical kunt u nu al vinden op onze website www.judaslichtkring.com

In de tussentijd oefenen wij nog even verder…!

Namens de stuurgroep,
Diana en Marjan
    Geslaagde tweede kerstdag in de Lichtkring

Geplaatst 19 jan. 2020 05:20 door Redactie Lichtkring

Op tweede kerstdag stond de deur van de Lichtkring wijd open om met elkaar te lunchen, om te sjoelen, wandelen of gezellig bij te praten. Vorig jaar stond het kerstdiner centraal, nu koos de organisatie ervoor om samen te lunchen en opnieuw waren er thuiskoks bereid om voor de nodige culinaire verrassingen te zorgen. Het ontbrak de 22 bezoekers aan niets!

‘Omzien naar elkaar’ is een van de sterke punten van kerken en de Lichtkring liet zich weer van haar beste kant zien, met dank aan de vrijwilligers die dit mogelijk maakten.

                                         Rijk Huisman

 
     
      


Kerk en Samen zoekt versterking

Geplaatst 18 jan. 2020 05:36 door Redactie Lichtkring

De redactie van Kerk en samen is met spoed op zoek naar versterking. We zoeken één of meerdere mensen die handig zijn met Word en PDF’s bewerken. Ingekomen kopij moet maandelijks klaargemaakt worden voor de redactievergadering waar ze gecorrigeerd en eventueel aangepast wordt. Vervolgens moet de geredigeerde kopij gezet worden in het A5-boekje met bijbehorende foto’s of afbeeldingen. Daarna volgt de eindredactie en worden de laatste aanpassingen verwerkt. Het boekje wordt in PDF zonder kleur aangeleverd aan de drukker en er wordt een gekleurde versie in PDF met interne links gemaakt voor de digitale versie van Kerk en Samen. Die moet daarna verzonden worden aan de gemeenteleden die graag de digitale versie ontvangen.

Ben jij handig met de computer, Word en Adobe-pro (en beschik je hier ook over) en lijkt het je leuk om onze gezellige redactie te versterken? Meld je dan aan bij Marjan Happel tel: 06-22544649 of e-mail: marjanhappel@msn.comActiviteitenkalender

Geplaatst 16 jan. 2020 12:18 door Redactie Lichtkring

Hieronder vindt u de activiteitenkalender voor de komende periode. De volledige kalender kunt u vinden onder Home/Activiteiten/Activiteitenkalender. Heeft u aanvullingen of wijzigingen voor deze kalender? Stuur dan een mailtje naar de redactie.

JANUARI 2020ALGEMEENJEUGD
dinsdag21avondgebed
woensdag22Film 'Agent of Grace'22Clubavond groep 6,7,8
donderdag23koffieochtend23Clubavond groep 4,5,6

Bericht van Ds. Anne-Marie van Briemen

Geplaatst 16 jan. 2020 12:15 door Redactie Lichtkring

Vieren en doen


Emmaüskring
De eerstvolgende Emmaüskring is op donderdagavond 30 januari, van 20.00 uur tot 21.30 uur. We gebruiken deze keer het ‘gespreksrad’. Ieder kringlid mag een keer draaien aan het rad. Het gespreksonderwerp waar de wijzer bij stil staat, is het onderwerp waar we met elkaar over in gesprek gaan. Spannend, verrassend en leuk!

Seniorenkring
Op dinsdag 11 februari komt de seniorenkring weer bij elkaar. Iedereen welkom om 10.00 uur in de Lichtkring.

Week van gebed: donderdag 23 januari
Van zondag 19 januari t/m zondag 26 januari is de Week van gebed voor de eenheid. Een prachtig initiatief waarbij wereldwijd en dus ook in Alphen aan den Rijn de onderlinge eenheid gevierd wordt die er is onder christenen. Elke avond gedurende deze week is er een samenkomst in één van de Alphense gemeenten. Op donderdag 23 januari is de samenkomst in de Lichtkring, 19.15-20.00 uur. Voorganger is ondergetekende – ieder hartelijk welkom. Na afloop is er koffie of thee.

Vervolg nascholing
Op maandag 20 januari start het derde blok scholingsdagen van de opleiding Klinisch Pastorale Vorming. Omdat ik dan niet beschikbaar ben voor het gemeentewerk, noem ik hier voor de duidelijkheid de data dat ik weg ben. Van maandagochtend tot woensdagavond: 20 t/m 22 januari, 27 t/m 29 januari, 3 t/m 5 februari. In deze drie weken kunt u voor dringende pastorale zaken terecht bij uw wijkouderling of mijn collega’s.

Met hartelijke groet,
ds Anne-Marie van Briemen

1-10 of 2296