Actueel‎ > ‎

Nieuws Lichtkring

Meld u HIER aan voor Lichtkring|Nieuws!

Activiteitenkalender

Geplaatst 22 jul. 2021 10:58 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-2/activiteitenkalender%20150x150.jpg
Hieronder vindt u de activiteitenkalender voor de komende periode. De volledige kalender kunt u vinden onder Home/Activiteiten/Activiteitenkalender. Heeft u aanvullingen of wijzigingen voor deze kalender? Stuur dan een mailtje naar de redactie.


Collectedoelen zondag 25 juli

Geplaatst 22 jul. 2021 02:59 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-2/collecte%20150x150.png
De eerste collecte is bestemd voor de diaconie, Stichting Herberg Papilio, vakantie op een park voor gezinnen die een kind hebben verloren.

Stichting Herberg Papilio is een jonge organisatie die volop groeit en bloeit. We bieden gezinnen, waarvan een kind overleden is, een laagdrempelig lotgenoten vakantie aan. Tijdens de vakantie zullen de gezinnen een eigen vakantiehuisje bewonen. Daarnaast is er een ontmoetingsruimte waar men kan deelnemen aan een activiteit, een praatje kan houden of gewoon een kopje koffie kan drinken. Er worden activiteiten aangeboden. Maar men kan ook met het gezin erop uit trekken.
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-2/Papilio.png


Bankrekeningnummer Diaconie NL72 TRIO 0784 8853 97 t.n.v. PKN Lichtkring o.v.v. diaconie.

De tweede collecte is bestemd voor Eredienst en Pastoraat.

Bankrekeningnummer Kerkrentmeesters NL31 RBRB 0851 5908 96 t.n.v. Protestantse Gemeente de Lichtkring o.v.v. Eredienst & Pastoraat

Maak voor het overmaken van uw collecte bijdrage gebruik van de Appostel app of maak direct uw bijdrage over via het SKG giftenformulier.
Overmaken via de genoemde bankrekeningnummers kan natuurlijk ook.

Zondag 25 juli

Geplaatst 22 jul. 2021 02:48 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-2/lichtkring%20met%20kruis%20150.jpg
Aanstaande zondag 25 juli is de voorganger is dominee Els Klok en muzikale begeleiding wordt verzorgd door Jaap Snel. In verband met de zomervakantie zijn deze week de wijken A en D aan de beurt, opgeven kan via Reservering Kerkdiensten De Lichtkring (supersaas.nl). Op vrijdag kan iedereen, ongeacht de wijk zich inschrijven. Tijdens de zomervakantie kunnen per zondag twee wijken tegelijk inschrijven tot en met donderdag, op de vrijdag kan iedereen zich inschrijven voor de plekken in de kerk. Gezien de omvang van de wijken zijn wijk A&D en wijk B&C gecombineerd. Het schema voor de komende weken:

1 augustus: wijk B&C
8 augustus: wijk A&D
15 augustus: wijk B&C
22 augustus: wijk A&D
29 augustus wijk B&C

Alle diensten zijn te volgen via Kerkomroep of Facebook. 

Zomer in de Lichtkring – Samen Lunchen 
Op maandag 26 juli gaan we samen lunchen. Om 12 uur ben je van harte welkom. Neem je eigen lunch mee, er wordt voor koffie en thee en een gezellig en goed gesprek gezorgd. Bij mooi weer zoeken we een plekje op het schoolplein. 

Liturgie 
U kunt de liturgie vinden op de website in het menu onder Actueel/Liturgie of via deze link: Liturgie - PKN Lichtkring (pkn-lichtkring.nl). 

Kinderkerk 
De link voor de basisschooljeugd om mee te doen aan de online kinderkerk is https://meet.google.com/kjo-cods-pbg. Mochten er kinderen in de kerk zijn wordt er natuurlijk ook voor hen gezorgd! 

Voorbeden 
Heeft u voorbeden voor aanstaande zondag kunt u die doorgeven aan de tweede scriba op tweedescriba@pkn-lichtkring.nl. U kunt ook tijdens de dienst voorbeden doorgeven aan Maarten van der Nagel (06-57421724) of Facebook/Messenger. 

Virtuele bijdrage aan de dienst 
Wilt u ook een keer een virtuele bijdrage leveren aan de dienst? Misschien een keer een lezing, met het hele gezin een lied inzingen of een gebed? Er is van alles mogelijk! Meer informatie of opgeven kan bij Jos Edel, j.a@worldonline.nl

Collecten 
Maak voor uw collecte bijdragen gebruik van de Appostel-app. Meer informatie over de app kunt u vinden op Appostel App - PKN Lichtkring (pkn-lichtkring.nl). De app zelf kunt u vinden in Google of Apple store. Als u hier zoekt op de appostel-app kunt u hem installeren.

Update Egypte

Geplaatst 21 jul. 2021 04:55 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-2/CAWU%20150x150.jpg
De ZWO van de Lichtkring steunt het werk van CAWU (Centre of Arab-West Understanding) in Caïro met een vast bedrag per jaar. Het doel is om vluchtelingen, voornamelijk uit Soedan en Eritrea, onderwijs te bieden in Egypte. Door hun achterstand kunnen ze namelijk niet zomaar in het regulier onderwijs terecht. Ging het in 2018 nog om één student, komend schooljaar verwachten ze er 35!

Het streven is om het ‘Cambridge Assessment’-niveau te krijgen. In dat geval is er sprake van officieel Brits onderwijs en kan het CAWU internationaal erkende diploma’s uitkeren aan vluchtelingen, waarmee ze de eerste officiële vluchtelingenuniversiteit zouden zijn in Egypte! Dit proces zit nu in een stroomversnelling: een onderwijsinspecteur heeft verteld dat ze op de goede weg zijn. De prestigieuze Amerikaanse Universiteit in Caïro heeft laten weten dat het CAWU zich kan vestigen op hun oude campus waarbij meer samenwerking lonkt, en bovendien staat het CAWU sinds kort geregistreerd als VN-partnerorganisatie.

Het CAWU profileert zich als een tolerante en neutrale organisatie. In tegenstelling tot veel andere projecten zijn ze niet uitgesproken christelijk of islamitisch, en deze ‘onpartijdigheid’ helpt ze in de samenwerking met andere organisaties. Naast vluchtelingenonderwijs blijft het andere doel van het CAWU ook overeind: het stimuleren van interculturele gesprekken, om zo de grote kloof tussen Egyptische bevolkingsgroepen te dichten.

Collectedoelen zondag 18 juli

Geplaatst 17 jul. 2021 04:59 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-2/collecte%20150x150.png
De eerste collecte is bestemd voor de diaconie, Raad van Kerken.

De Raad van Kerken is een gemeenschap van 18 christelijke kerken en organisaties in Nederland. Vanuit een christelijke inspiratie bevordert de Raad van Kerken:
1) de oecumenische dialoog tussen zowel de lidkerken onderling, als tussen de lidkerken met andere kerken en geloofsgemeenschappen.
2) de gezamenlijke dienst van de kerken aan de samenleving, waarbij het erom gaat een bijdrage te leveren aan het welzijn van mensen in de samenleving vanuit een specifiek christelijke benadering. Er is ook aandacht voor de ontmoeting met mensen van andere religies.
 
Bankrekeningnummer Diaconie NL72 TRIO 0784 8853 97 t.n.v. PKN Lichtkring o.v.v. diaconie.

De tweede collecte is bestemd voor Eredienst en Pastoraat.

Bankrekeningnummer Kerkrentmeesters NL31 RBRB 0851 5908 96 t.n.v. Protestantse Gemeente de Lichtkring o.v.v. Eredienst & Pastoraat.

Maak voor het overmaken van uw collecte bijdrage gebruik van de Appostel app of maak direct uw bijdrage over via het SKG giftenformulier.
Overmaken via de genoemde bankrekeningnummers kan natuurlijk ook.Happy Stones

Geplaatst 17 jul. 2021 04:49 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-2/happy%20stones%20150x150.jpg
Op dinsdagmiddag 20 juli om 14 uur gaan we in de Lichtkring ‘Happy Stones’ schilderen. Je hebt ze misschien al wel eens zien liggen op de meest bijzondere, onverwachte plekken: vrolijk beschilderde platte stenen. Ze toveren een glimlach op je gezicht, vandaar Happy Stones. Iedereen is welkom, jong en oud, om te komen schilderen. Neem een vriend of je buurvrouw mee! 
Wel even aanmelden vóór 19 juli, zodat we genoeg materiaal kunnen aanschaffen. 
Via de website (Reserveren Happy Stones schilderen (supersaas.nl)) of bij dominee Els Klok of pastor Wilna Wierenga. 

Activiteitenkalender

Geplaatst 15 jul. 2021 09:51 door Redactie Lichtkring

Hieronder vindt u de activiteitenkalender voor de komende periode. De volledige kalender kunt u vinden onder Home/Activiteiten/Activiteitenkalender. Heeft u aanvullingen of wijzigingen voor deze kalender? Stuur dan een mailtje naar de redactie.
Zondag 18 juli

Geplaatst 15 jul. 2021 09:38 door Redactie Lichtkring

Aanstaande zondag 18 juli is de voorganger is dominee Els Klok en muzikale begeleiding wordt verzorgd door Wim Warnaar. Deze week is wijk D (adressen buiten Kerk en Zanen) aan de beurt, opgeven kan via Reservering Kerkdiensten De Lichtkring (supersaas.nl). Op vrijdag kan iedereen, ongeacht de wijk zich inschrijven. Tijdens de zomervakantie kunnen per zondag twee wijken tegelijk inschrijven tot en met donderdag, op de vrijdag kan iedereen zich inschrijven voor de plekken in de kerk. Gezien de omvang van de wijken zijn wijk A&D en wijk B&C gecombineerd. Het schema voor de zomervakantie:

25 juli: wijk A&D
1 augustus: wijk B&C
8 augustus: wijk A&D
15 augustus: wijk B&C
22 augustus: wijk A&D
29 augustus wijk B&C

Alle diensten zijn te volgen via Kerkomroep of Facebook.


Zomer in de Lichtkring – Happy Stones

Op dinsdagmiddag 20 juli om 14 uur gaan we in de Lichtkring ‘Happy Stones’ schilderen. Je hebt ze misschien al wel eens zien liggen op de meest bijzondere, onverwachte plekken: vrolijk beschilderde platte stenen. Ze toveren een glimlach op je gezicht, vandaar Happy Stones. Iedereen is welkom, jong en oud, om te komen schilderen. Neem een vriend of je buurvrouw mee! Wel even aanmelden vóór 19 juli, zodat we genoeg materiaal kunnen aanschaffen. Via de website (Reserveren Happy Stones schilderen (supersaas.nl)) of bij Dominee Els Klok of pastor Wilna Wierenga


Liturgie

U kunt de liturgie vinden op de website in het menu onder Actueel/Liturgie of via deze link: Liturgie - PKN Lichtkring (pkn-lichtkring.nl).


Kinderkerk

De link voor de basisschooljeugd om mee te doen aan de online kinderkerk is https://meet.google.com/kjo-cods-pbg. Mochten er kinderen in de kerk zijn wordt er natuurlijk ook voor hen gezorgd!


Voorbeden

Heeft u voorbeden voor aanstaande zondag kunt u die doorgeven aan de tweede scriba op tweedescriba@pkn-lichtkring.nl. U kunt ook tijdens de dienst voorbeden doorgeven aan Jos Edel (06-21265315) of Facebook/Messenger.


Virtuele bijdrage aan de dienst

Wilt u ook een keer een virtuele bijdrage leveren aan de dienst? Misschien een keer een lezing, met het hele gezin een lied inzingen of een gebed? Er is van alles mogelijk! Meer informatie of opgeven kan bij Jos Edel, j.a@worldonline.nl.


Collecten

Maak voor uw collecte bijdragen gebruik van de Appostel-app. Meer informatie over de app kunt u vinden op Appostel App - PKN Lichtkring (pkn-lichtkring.nl)De app zelf kunt u vinden in Google of Apple store. Als u hier zoekt op de appostel-app kunt u hem installeren.

Rectificatie

Geplaatst 13 jul. 2021 12:53 door Redactie Lichtkring

In de Kerk en Samen 2021-6 is een, voor de betrokkenen, pijnlijke vermelding gedaan van het 50-jarig huwelijk van Dhr. en Mw. van Arkel. Dhr. van Arkel is in januari jl. overleden.
Het spijt ons zeer dat deze vermelding over het hoofd is gezien en de Kerk en Samen al gedrukt was en digitaal verzonden.

Wij bieden hiervoor onze excuses aan,

De redactie van Kerk en Samen

Collectedoelen zondag 11 juli

Geplaatst 10 jul. 2021 13:20 door Redactie Lichtkring

1e Collecte diaconie, Stichting Roemenië Hunedoara

De Stichting Roemenië Hunedoara onderhoudt al meer dan 25 jaar een nauwe band met de protestantse Reformatus kerk in het Roemeense Hunedoara en de gemeenschap aldaar. 
De Stichting verleent steun aan arme bejaarde leden van deze kerk met geen of heel weinig pensioen en ook aan een school voor kinderen met een beperking.
Ten slotte wordt geholpen bij de modernisering van een klein streekziekenhuis in de vorm van aanschaf van kleine medische apparatuur.

Bankrekeningnummer Diaconie NL72 TRIO 0784 8853 97 t.n.v. PKN Lichtkring o.v.v. KIA vakantietas.


De tweede collecte is bestemd voor Eredienst en Pastoraat

Bankrekeningnummer Kerkrentmeesters NL31 RBRB 0851 5908 96 t.n.v. Protestantse Gemeente de Lichtkring o.v.v. Eredienst & Pastoraat.

Maak voor het overmaken van uw collecte bijdrage gebruik van de Appostel app of maak direct uw bijdrage over via het SKG giftenformulier.
Overmaken via de genoemde bankrekeningnummers kan natuurlijk ook.

1-10 of 2981