Actueel‎ > ‎

Nieuws Lichtkring

Meld u HIER aan voor Lichtkring|Nieuws!

Week tegen Eenzaamheid - 1 t/m 8 oktober

Geplaatst door Redactie Lichtkring

De Lichtkring is een van de 15 organisaties die aangesloten zijn bij het netwerk Eenzaamheid Alphen aan den Rijn, en mee doet aan "de Week tegen Eenzaamheid". De opening van deze week is, in aangepaste vorm, in de nieuwe bibliotheek. Daar worden tien foto’s op groot formaat gepresenteerd van inwoners uit Alphen aan den Rijn, die hun eenzaamheid op de foto durven laten zien. Deze fototentoonstelling reist de maanden erna langs de deelnemende organisaties.


Er komt een folder uit waarin onder andere de activiteiten van de 15 organisaties voor deze week staan vermeld. Dit alles uiteraard onder voorbehoud. De Lichtkring heeft op:
  • Zondag 4 oktober:
10.00 uur Kerkdienst met thema: Week tegen Eenzaamheid, Preek tegen Eenzaamheid;
14.00 uur: Wandeling van maximaal 1,5 uur langs opvallende beelden in Alphen.
  • Woensdag 7 oktober:
9.30 uur: Wandeling van maximaal 1,5 uur langs opmerkelijke/oude gebouwen in Alphen.
Voor de wandelingen kun je je opgeven bij Sonja Huisman, sonja.huisman@hotmail.com


Wil je meer weten over het Netwerk Eenzaamheid, of heb je vragen of ideeën, dan hoor ik die graag.

Sonja Huisman.

Aanmelden Intrededienst Els Klok 27 september

Geplaatst 22 sep. 2020 11:56 door Redactie Lichtkring

Het is fijn om te zien dat al veel mensen zich hebben aangemeld voor de bevestigingsdienst van Els Klok op 27 september. Niet alleen in de Lichtkring, maar ook in de Maranathakerk zullen gemeenteleden de dienst met elkaar kunnen meebeleven. En er is nog steeds plek! U kunt zich tot vrijdag nog aanmelden, u krijgt dan op zaterdag bericht waarvandaan u de dienst kunt meebeleven.

 

Mocht het opgeven via de website niet lukken kunt u altijd contact opnemen met Jos Edel, 06-212 65 315 of j.a@worldonline.nl.


We hopen op twee volle zalen!

Gemeentelied Annemarie Six-Wienen

Geplaatst 22 sep. 2020 11:53 door Redactie Lichtkring

Er hebben zich al flink wat mensen opgegeven voor het afscheidslied van Annemarie, maar er is nog plek voor meer! Wilt u ook meedoen? Geef u dan op bij Jos Edel, 06-212 65 315 of j.a@worldonline.nl. Meedoen kan tot einde van deze week.

Gespreksvragen n.a.v. de dienst op 20 september 2020

Geplaatst 20 sep. 2020 02:59 door Redactie Lichtkring   [ 20 sep. 2020 03:04 bijgewerkt ]

Maak gebruik van deze vragen in je (online) gesprekskring, je koffiegroepje of gewoon thuis. Niemand om mee te praten? Haak gerust aan bij een kring (http://www.pkn-lichtkring.nl/activiteiten/gesprekgroepen), bel een gemeentelid en/of benut deze gespreksvragen om over te mijmeren/mediteren.

Daniël 1 – Het goede leven, bloeien in Gods licht
1. Als je de dienst hebt gekeken/geluisterd (zondag 20 september): wat heeft je geraakt in deze dienst? Misschien een lied, een gebed, gedachte, het avondmaal…?

2. In onze cultuur is (geloof in) God niet vanzelfsprekend. 
a. In hoeverre herken je dat (denk bv ook aan media/politiek)?
b. Hoe is dat in jouw eigen netwerk van familie, werk, vrienden?
Kun je voorbeelden geven?

3. Wat is in onze samenleving ‘een goed leven’? Hoe ziet dat eruit? Wat is daarin belangrijk en wat niet?

4. Zijn er momenten in jouw leven (geweest) waarbij de vanzelfsprekendheid van je geloof verdween? Zo ja, kun je bedenken hoe dat kwam?

5. Daniël moet noodgedwongen zijn geloof in God opnieuw uitvinden. En ontdekt wat voor hem de kern is en wat dus onopgeefbaar is. Wat is voor jou onopgeefbaar? Probeer daar eens woorden aan te geven.

6. Daniël heeft een paar vrienden die ook geloven. Wie kan jou helpen om in zware tijden het geloof in God niet op te geven?7.Tijd over? Wissel ideeën uit hoe jij in coronatijd (nu de kerkgang niet meer vanzelfsprekend is) kunt blijven bloeien in Gods licht. Wat kun jij doen en wat heb je nodig?

Kennismaking Els Klok en Lichtkring

Geplaatst 19 sep. 2020 14:20 door Redactie Lichtkring

Na de bevestigingsdienst met Els zal er op 7 oktober een kennismakingsavond plaatsvinden, zodat Els de gemeente kan ontmoeten en wij Els beter kunnen leren kennen. In het kort zal dat er als volgt uit gaan zien:

Om 18.00 kunnen alle kinderen van basisschoolleeftijd samen met Els friet komen eten in de jeugdkelder. Opgeven van de kinderen kan voor 1 oktober via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeA5q0RsXwIbEm90T7H3qeOSjSMdfukHct2kxkwbFnc-XypEA/viewform?usp=sf_link

Om half 8 zal er een quiz worden gehouden in de kerkzaal. Voor Els leuk om ons te leren kennen en voor u leuk om uw kennis over de Lichtkring te testen. Omdat we als gemeente ook benieuwd zijn naar Els, zal zij deze avond ook graag uw vragen beantwoorden tijdens het interview dat volgt na de quiz. Vragen aan of voor Els kunt u voor 1 oktober insturen door het formulier in te vullen in de volgende link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc768dAGNNYmd5cKbVl0DjH4uAS37j-GAv4YMOPmPKsmaqoHQ/viewform?usp=sf_link. Ook kunt u deze vragen voor 1 oktober mailen naar introductie.indelichtkring@hotmail.com.

Aanmelden voor deze avond gaat op dezelfde manier als een aanmelding voor de kerkdienst. Daarnaast zal er uiteraard ook een livestream zijn waar meegekeken kan worden via Facebook. Mocht u de dienst niet ter plekke of online kunnen volgen, kunnen we de quiz bij u door de bus doen. Dit ook graag doorgeven via introductie.indelichtkring@hotmail.com.

Voor de jongeren van de middelbare schoolleeftijd zal er deze avond een spel plaatsvinden. Dit zal om 21.00 gezamenlijk worden afgesloten in de hal van de kerk met wat drinken en iets lekkers. Via de catechese zullen jullie hier meer over horen!

We hopen op een mooie kennismaking, doet u mee?

Collectedoelen 20 september

Geplaatst 18 sep. 2020 14:50 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-6/collecte%20150x150.png
De eerste collecte is bestemd voor de diaconie,  KIA- Wereldwijd, versterk de kerk
Iedere lokale kerk, waar ook ter wereld, wil een licht op een berg zijn: een baken van hoop. Gezicht van Christus, zoals in de Bijbel beschreven. Dat is echter niet voor iedere kerk even gemakkelijk. Vooral niet als een kerk gevestigd is in een land waar bijna geen christenen zijn of waar Christenen in de verdrukking leven.

Kerk in Actie ondersteunt deze kerken in de minderheid, bijvoorbeeld bij het opleiden van predikanten, bij het bieden van diaconaat en noodhulp of bij het weer opbouwen van kerken, huizen en scholen in door geweld getroffen regio’s. Collecteer mee om deze kerken te versterken!

Bankrekeningnummer Diaconie NL72 TRIO 0784 8853 97 t.n.v. PKN Lichtkring o.v.v. Wereldwijd, versterk de kerk 

   

De tweede collecte is bestemd voor Eredienst en Pastoraat 

Bankrekeningnummer Kerkrentmeesters NL31 RBRB 0851 5908 96 t.n.v. Protestantse Gemeente de Lichtkring o.v.v. Eredienst & Pastoraat 

Maak voor het overmaken van uw collecte bijdrage gebruik van de Kerkgeld-app of scan onderstaande QR-code.
Overmaken via de genoemde bankrekeningnummers kan natuurlijk ook.

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-6/QR-code.png

Zondag 20 september

Geplaatst 18 sep. 2020 14:36 door Redactie Lichtkring   [ 18 sep. 2020 14:37 bijgewerkt ]

Deze zondag hopen we met elkaar het Heilig Avondmaal te vieren. Voorganger is dominee Anne-Marie van Briemen en de muzikale begeleiding wordt verzorgd door Chris van der Ouw.

De dienst is zoals gewoonlijk te volgen via kerkomroep, https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/11121 en Facebook.

Volgende week is in de middag de feestelijke bevestigingsdienst van onze nieuwe predikant, Els Klok. Iedereen kan zich opgeven via https://www.supersaas.nl/schedule/De_Lichtkring/Intrede_dienst_Els_Klok. We mogen ook gebruik maken van de Maranathakerk, dus mochten we geen plek meer hebben in de Lichtkring kan men ook vanuit de Maranathakerk met elkaar de dienst volgen.

Op 4 oktober nemen we ’s middags afscheid van Annemarie Six-Wienen. Ook hiervoor kunt u zich opgeven via de website, meer informatie kunt u hier vinden: http://www.pkn-lichtkring.nl/actueel/nieuws-lichtkring/afscheidannemariesix-wienen

Voorbeden
Heeft u voorbeden voor aanstaande zondag kunt u die doorgeven aan de tweede scriba op tweedescriba@pkn-lichtkring.nl. Deze zullen dan worden meegenomen tijdens de dienst. U kunt ook tijdens de dienst voorbeden doorgeven aan Jos Edel via 06-21265315 of Facebook/Messenger.

Collecten
Maak voor uw collecte bijdragen gebruik van de SKG-app. Meer informatie over de app vindt u op http://www.pkn-lichtkring.nl/actueel/nieuws-lichtkring/dekerkgeldapp. Overigens zal de SKG-app in de loop van dit jaar overgaan in de Appostel-app, die kunt u vanaf nu al gebruiken. Uw tegoed gaat natuurlijk automatisch mee. Wanneer u zoekt in de App-store of Google Play op “appostel SKG” kunt u het vinden. We zullen binnenkort weer een filmpje maken waarin Barbara ook weer de nieuwe app gaat uitleggen.

U kunt voor uw bijdrage ook gebruik maken van onderstaande QR-code.

Activiteitenkalender

Geplaatst 17 sep. 2020 10:11 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-9/activiteitenkalender%20150x150.jpg
Hieronder vindt u de activiteitenkalender voor de komende periode. De volledige kalender kunt u vinden onder Home/Activiteiten/Activiteitenkalender. Heeft u aanvullingen of wijzigingen voor deze kalender? Stuur dan een mailtje naar de redactie.SEPTEMBERALGEMEENJEUGD
zondag2020Jeugdkerk plus
donderdag24koffieochtend

Afscheid Annemarie Six-Wienen

Geplaatst 17 sep. 2020 08:48 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-4/afscheid%20150.jpg
Binnenkort zal onze Annemarie Six-Wienen afscheid nemen van de Lichtkring en dat willen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op zondag 4 oktober is er daarom van 15:00 tot 16:00 een afscheidsmoment voor haar. U kunt u zich hiervoor opgeven via deze link. Er zijn nog veel plaatsen beschikbaar. Ook wordt het uitgezonden via kerk-TV en Facebook, zodat iedereen het afscheid kan volgen. Alvast iets voor in de agenda!

Uiteraard willen we haar een aandenken geven voor de tijd die ze met ons verbonden was. Een bijdrage hiervoor kunt u uiterlijk 21 september geven in daarvoor bestemde doos in de Lichtkring, via de kerkgeld-app of op rekeningnummer NL31 RBRB 0851 5908 96 t.n.v. Prot. Gemeente De Lichtkring o.v.v. afscheidscadeau Annemarie Six. 

Herinneringen of wensen voor Annemarie in de vorm van een kaart (bij voorkeur met een afbeelding van een duif) kunnen ter plekke gegeven worden of uiterlijk 1 oktober ingeleverd worden bij de Lichtkring.

Doet u ook mee aan een muzikale groet? Opgeven kan bij Jos Edel (06-21265315). Voor vragen of ideeën, laat het ons weten via mail@saskiavandoorn.nl .

Groeten,
Saskia, Ruth, Lia en Anne Jet

Reserveren intrededienst Els Klok

Geplaatst 17 sep. 2020 07:51 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-7/lichtkring%20met%20kruis%20150.jpg
Vanaf nu kunt u reserveren voor de intrededienst van Els Klok op zondag 27 september. We zouden graag met zoveel mogelijk mensen tegelijk de dienst willen bijwonen of bekijken, maar de capaciteit in de Lichtkring is natuurlijk in deze tijd maar beperkt. Daarom zijn we heel blij dat we ook gebruik mogen maken van de Maranathakerk! Daar is plek voor nog eens 140 mensen, die met elkaar de dienst via schermen kunnen meevieren.

U kunt zich vanaf nu opgeven via de website voor de dienst. Een aantal plaatsen in de Lichtkring is gereserveerd voor de gasten, maar voor de vrije plaatsen zullen we loten tussen alle aanmeldingen. Mocht u dan geen plaats hebben in de Lichtkring, kunt u terecht in de Maranathakerk, waar u dan gezellig met anderen de dienst kunt bekijken. Zo hopen we Els met zoveel mogelijk mensen bij elkaar een feestelijke start in de gemeente te geven!

Bij vragen kunt u contact opnemen met Hennie van der Ouw of Jos Edel

1-10 of 2563