Actueel‎ > ‎

Nieuws Lichtkring

Meld u HIER aan voor Lichtkring|Nieuws!

Even er tussenuit?

Geplaatst 25 mei 2019 13:06 door Redactie Lichtkring

De vakantietijd breekt aan en veel mensen trekken er weer op uit. Maar er zijn ook mensen waarvoor het bezwaarlijk wordt omdat ze enige vorm van verzorging/ondersteuning nodig hebben. Voor hen is het Vakantiebureau wellicht een mooi alternatief. Onderstaand informatie over de mogelijkheden. Voor vragen kunt u ook terecht bij de diaconie. Wij helpen u zo mogelijk verder.

Annet Nievaart


Zorgeloos genieten tijdens begeleide vakantie.

Als u graag op vakantie wilt in Nederland maar ertegenop ziet om de vakantie zelf te regelen, kunt u kiezen voor een van de 72 vakanties van Hetvakantiebureau.nl. Tijdens deze vakanties voor senioren helpen onze vrijwilligers u bij praktische zaken en begeleiden u bijvoorbeeld bij uitstapjes of bij de diverse activiteiten. Heeft u zorg nodig? Onze gediplomeerde verpleegkundigen en verzorgenden continueren de zorg zoals u dat thuis gewend bent. Zij staan 24 uur per dag voor u klaar.


Protestantse identiteit
Alle Vakanties met Aandacht hebben een open protestants-christelijk karakter. Een dominee of pastoraal medewerker verzorgt de viering en is beschikbaar voor een gesprek van hart tot hart als u daar behoefte aan heeft.


Accommodaties

In 2019 zijn er zeven (geheel of deels) aangepaste vakantieaccommodaties waar vakanties worden georganiseerd. Alle hotels zijn sfeervol, prachtig gelegen middenin de natuur en met een ruim aanbod van bezienswaardigheden en uitstapjes.Programma


Er is volop keuze in het activiteitenprogramma zoals een busreis, diverse workshops, een spelletje spelen of genieten van een muziekoptreden. U kunt er ook lekker op uit gaan om te winkelen of een prachtige (rolstoel)fietstocht of (rolstoel)wandeltocht door de omgeving maken. Onze vrijwilligers gaan graag met u mee! Er is voldoende ruimte voor uw eigen wensen om bijvoorbeeld zelf iets te ondernemen of juist even niets te doen.


Wilt u ook zorgeloos vakantie vieren en de Vakantiegids van 2019 ontvangen? Of heeft u vragen? Neem dan contact met ons: telefoon (0343) 74 58 90, e-mail info@hetvakantiebureau.nl. Op www.hetvakantiebureau.nl kunt u ook de Vakantiegids inzien en het reserveringsformulier downloaden. 

Kindernevendienst wordt ‘kinderkerk’

Geplaatst 25 mei 2019 12:46 door Redactie Lichtkring

U kent dat wel, namen of woorden die je jarenlang gebruikt, zonder er verder bij na te denken. Zo ging het ook bij het woord ‘kindernevendienst’.

Daarom heeft de kindernevendienstleiding besloten om een nieuwe naam te gaan gebruiken. Vanaf nu gaan de kinderen naar de ‘kinderkerk’. Deze naam is meer van deze tijd en veel beter te begrijpen voor de kinderen.

Activiteitenkalender

Geplaatst 23 mei 2019 10:00 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-2/activiteitenkalender%20150x150.jpg
Hieronder vindt u de activiteitenkalender voor de komende periode. De volledige kalender kunt u vinden onder Home/Activiteiten/Activiteitenkalender. Heeft u aanvullingen of wijzigingen voor deze kalender? Stuur dan een mailtje naar de redactie.


Team van Studio Lichtkring is op zoek naar versterking

Geplaatst 23 mei 2019 09:59 door Redactie Lichtkring   [ 25 mei 2019 12:38 bijgewerkt ]

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-1/vrijwilliger%20150x150.jpg
Ruim voor elke kerkdienst is er groep vrijwilligers al aanwezig in de kerk om de nodige voorbereidingen te treffen. Een uur voor aanvang van de dienst is ook een team van Studio Lichtkring aanwezig in de studio die zich aan de achterkant boven in de kerk bevindt. De aanwezige apparatuur wordt allemaal aangezet, gecheckt en ingesteld op de komende dienst. Daarbij wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met de aanwezige voorganger, muzikale ondersteuning en andere bijzonderheden.

Samen met de beameraar is de studio het technisch hart van de Lichtkring. De technicus verzorgt het geluid in de kerkzaal en voor de luisteraars thuis. De omroeper verzorgt een platenprogramma vooraf aan de kerkdienst voor de vele luisteraars. Tijdens de kerkdienst bedient de omroepers de camera’s in de kerkzaal zodat luisteraars thuis ook mee kunnen kijken.

Draag je graag een technisch steentje bij aan de wekelijkse kerkdienst en maak je het mede mogelijk dat gemeenteleden die thuis zitten ook betrokken kunnen zijn bij de kerkdienst? Kom dan gerust voor of na de kerkdienst eens langs in de studio of bel even met Gerrit van Wieringen tel 06 1047 4019.
Dan kunnen de aanwezige teamleden je laten zien wat er allemaal gebeurd in de studio.

Bericht over de belijdenisdienst

Geplaatst 18 mei 2019 09:04 door Redactie Lichtkring

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-1/Ronelle%20S%20150x150.jpg
Op 26 mei hopen zeven mensen belijdenis van het geloof te doen. We zijn hier als gemeente heel blij en dankbaar voor. Een prachtige gezamenlijke tocht ligt achter ons. N.a.v. de apostolische geloofsbelijdenis en een boekje met ontmoetingen rond de geloofsbelijdenis is er gesproken, verkend, gedeeld, gebeden. Nieuwe inzichten ontstonden, ervaringen werden gedeeld. Vragen werden gesteld, samen zochten we naar antwoorden en richtingen. De kracht van goede christelijke muziek hielp verder. Heel mooi is ook hoe ieder zich op eigen wijze sterk verbonden weet met de Lichtkring. Geloven doe je niet alleen. In twee groepen kwamen we bijeen, en de laatste twee bijeenkomsten deden de beide groepen samen. Eén groep vormt al jaren een catechesegroep/kring. En het laatste jaar kwam om de keer in het teken te staan van belijdenis doen. Drie van hen hebben besloten deze stap nu te zetten. Het andere groepje is vanaf september bijeen gekomen om te ontdekken of ze belijdenis willen doen. Alle vier hebben ze besloten dat te doen. 
Belijdenis doen is niet een eindpunt, maar een startpunt. Belijdenis doen betekent niet dat je nooit meer twijfelen mag, maar dat je erop durft te vertrouwen dat je die twijfel bij God kan neerleggen. Belijden is je doop beamen en uitspreken dat je volgeling van Jezus wilt zijn. Het is in onze tijd niet vanzelfsprekend dat mensen belijdenis willen doen. Dat de vreugde hierover gevierd wordt! Heel hartelijk dank aan de Lichtkringers die intensief met deze jonge mensen hebben opgelopen en oplopen! Ik vertrouw erop dat u als gemeente ook na 26 mei met hen verder loopt de toekomst tegemoet. 

ds. Ronelle Sonnenberg

Activiteitenkalender

Geplaatst 16 mei 2019 12:11 door Redactie Lichtkring

Hieronder vindt u de activiteitenkalender voor de komende periode. De volledige kalender kunt u vinden onder Home/Activiteiten/Activiteitenkalender. Heeft u aanvullingen of wijzigingen voor deze kalender? Stuur dan een mailtje naar de redactie.

Zomerdienst aan het Meer

Geplaatst 16 mei 2019 12:07 door Redactie Lichtkring

Op 9 juni vindt voor de derde keer de "Zomerdienst aan het Meer" plaats, een initiatief georganiseerd en ondersteund door 19 kerken uit Alphen en omstreken. 
Met als doel het Evangelie, de Boodschap van God, op een toegankelijke en laagdrempelige wijze delen met iedereen die daar belangstelling voor heeft. We willen, juist met Pinksteren, laten zien dat we verschillen overbruggen en de eenheid in Christus gestalte geven. 

In 2019 werken mee: De Alphense Zomerdienstband o.l.v. Martijn van Westen, De Drominee.
Wim Hoddenbagh, Trijntje Oosterhuis en enkele lokale voorgangers.
Verder is er dit jaar een doventolk aanwezig en kunnen kinderen weer terecht in de kindertent.
De dienst begint om 9.30 uur.

Van harte uitgenodigd!Kerk TV

Geplaatst 16 mei 2019 09:59 door Redactie Lichtkring

Inmiddels hebben we binnen onze wijkgemeente nu ruim 1,5 jaar ervaring met Kerk TV. Vroeger kon je diensten alleen terughoren, maar nu is het mogelijk om zondagse kerkdiensten van onze Gemeente thuis live mee te beleven. Vanuit verschillende kanten heb ik mondeling of via mail reacties gehad van leden. Ook waardevolle tips kwamen binnen.

Een reactie wil ik hieronder even weergeven:

Uitgerekend in dit weekend met prachtig winterweer waar ik zo van houd en een mooie kerkdienst op het programma, krijgt de griep mij te pakken.... Ik was er vanmorgen dus niet bij in de Lichtkring, maar heb de dienst vanuit mijn bedje meegemaakt via KerkTV. Wat mooi dat dat kan, ik was er vanmorgen heel blij mee. Zo kon ik toch de laatste reguliere dienst van Ronelle volgen.

Het is altijd fijn om positieve reacties te ontvangen. Maar uiteraard stellen we ook opbouwende kritische reacties op prijs. Schroom niet om leden van het moderamen aan te spreken. Ook wil ik iedereen bedanken die een financiele bijdrage heeft gegeven om dit mogelijk te maken. In 2018 hebben we € 495 mogen ontvangen. Dank daarvoor.

Vriendelijke groeten,

Wim van Tongeren,
Oud voorzitter Kerkrentmeesters

Samen aan Tafel op vrijdag 24 mei

Geplaatst 16 mei 2019 04:59 door Redactie Lichtkring

Op deze vrijdag staan de deuren van de kerk weer open en zijn de tafels gedekt om gezellig samen aan tafel te gaan. Zouden de soepen en het brood weer klaar staan?
Wilt u dit weten, meldt u dan aan en u kunt het gaan zien.

Voorafgaand aan de maaltijd is er een korte bijeenkomst in de kerk.
Gezelligheid staat bij ons voorop, neem gerust eens iemand uit uw buurt of familie mee, de leeftijd maakt niet uit, weet dat iedereen welkom is.

Even geen zin om zelf te koken, of heeft u zin in een praatje tijdens het eten, aanmelden
kan bij Emmy de Jong 0172-497789 of Kees Nievaart 0172-426327

U bent vanaf 17.15 uur van harte welkom.

De volgende maaltijd is vrijdag 28 juni , noteer dit vast in uw agenda.

Zondag 19 mei collecte voor Hunedoara

Geplaatst 15 mei 2019 11:00 door Redactie Lichtkring

Zondag 19 mei wordt er gecollecteerd voor Hunedoara. De Stichting Roemenië Hunedoara gebruikt de opbrengst voor diaconale hulp aan de Reformatuskerk aldaar, de scholen voor kinderen met een beperking in Hunedoara en Lupeni, en het plaatselijke ziekenhuis in Brad. 
Veel gemeenteleden van de Reformatuskerk, waarvan ds. Janós Zsárgo predikant is, hebben maar een klein pensioentje en leven daardoor in grote armoede. De stichting springt daarom al jarenlang financieel bij.
Ook de scholen voor kinderen met een beperking, met veel liefde gerund door directeur Ormi en zijn vrouw Ilona, kunnen regelmatig op onze steun rekenen. De overheid verstrekt maar mondjesmaat geld. In de loop der jaren hebben we geholpen met onder andere school- en kantoormeubilair, een verwarmingsketel, het dichten van kapotte ramen en een tweetal schoolbusjes. Nu zijn vooral leermiddelen zeer welkom.
Directeur Cobori van het ziekenhuis in Brad konden wij onlangs blij maken met professionele strijkapparatuur. Eerder heeft onze stichting geld gegeven voor het kopen van nieuw beddengoed. Nu is de aanschaf van een grote wasmachine aan de beurt. Het is indrukwekkend te horen en af en toe te zien hoe men daar met enthousiasme werkt met de beperkte middelen die tot hun beschikking staan.
Om de hulp aan de kerk, de scholen en het ziekenhuis te kunnen voortzetten, blijft uw steun onontbeerlijk.

Rien van Steden,
Stichting Roemenie Hunedoara


1-10 of 2103