12 maart lezingen Beatrice de Graaf en burgemeester Liesbeth Spies

Geplaatst 1 mrt. 2018 09:58 door Redactie Lichtkring
Verlangen naar veiligheid in een tijd van radicalisering

Hoogleraar en terrorisme-expert Beatrice de Graaf verdiept zich bijna dagelijks in thema's zoals kwaad en veiligheid. Wat velen niet van haar weten is dat ze ook vanuit haar christelijke geloofsovertuiging dieper heeft nagedacht over veiligheid. Onlangs heeft ze voor de Protestantse Kerk in Nederland het boekje 'Heilige strijd' geschreven waarin ze een christelijke visie op veiligheid naar voren brengt. Aan de hand van Augustinus' theologie over de mens, diens gebrokenheid en Gods genade, biedt dit essay een cruciale aanvulling op het hedendaags debat over veiligheid.
Tijdens haar lezing zal zij ingaan op ons verlangen naar veiligheid in een tijd van radicalisering. Ze zal de kerk en de politiek (onze burgemeester en politieke partijen) uitdagen met haar vragen.

Daarnaast zal onze burgemeester Liesbeth Spies haar visie uit de doeken doen. Is er sprake van radicalisering en veiligheidsrisico's in en rondom Alphen aan den Rijn? Hoe ziet de verantwoordelijkheid van de overheid er op dit punt uit? Is ons ideaal van veiligheid eigenlijk wel reëel? Welke rol speelt haar politieke visie en levensovertuiging bij veiligheidsvragen? Zij zal Beatrice de Graaf uitdagen met haar vragen.

De Protestantse Kerken in en rondom Alphen organiseren deze avond, als bijdrage aan de veiligheidsdiscussie. Naast de lezingen zal er een moment van muzikale verstilling zijn én gelegenheid om vragen te stellen.

De avond vindt plaats:
Adventskerk, Julianastraat 69 te Alphen aan den Rijn
Maandag 12 maart, van 20.00 tot 21.30 uur.

Iedereen is van harte welkom!

Namens de organiserende PKN kerken in en rondom Alphen
ds. Peter Smilde