25 jaar verbondenheid met Reformatuskerk Hunedoara

Geplaatst 1 mrt. 2017 09:28 door Redactie Lichtkring
Stichting Roemenië Hunedoara
Alphen a/d Rijn - Hunedoara : 1992 – 2017

Voorjaar 1992 – nu 25 jaar geleden – zijn vanuit de Maranathakerk de eerste contacten gelegd met de Reformatuskerk in Hunedoara. (De protestantse kerk van de Hongaars sprekende minderheid in Roemenië). Aan deze 25 jaar van verbondenheid zal zondag 26 maart aandacht worden besteed in de morgenvieringen in de Bron, Goede Herderkerk, Lichtkring en Maranathakerk.

Zaterdagmiddag 25 maart organiseert de Stichting Roemenië Hunedoara een feestelijke bijeenkomst in de Bron, Troubadourweg 2. Ook ds. János Zsargó en zijn vrouw Marika zullen aanwezig zijn.

Door de als werkgroep begonnen stichting is in 25 jaar tijd veel werk verzet. Zo hebben we mede dankzij uw steun het kerkgebouw kunnen opknappen, het Terra Huis (gemeenschapshuis) renoveren, de keuken geheel vernieuwen, een minibusje voor vervoer van ouderen aanschaffen en het mortuarium kunnen moderniseren. Ook voorzien we ruim 150 ouderen al jaren van levensmiddelenpakketten en winterhulp (betaling deel energierekening). Sinds kort krijgen de Reformatuskerken in Lupeni en Petrila ook onze steun. Bovendien gaat zorg uit naar een school voor kinderen met een beperking en naar een ziekenhuis.

Om hierbij stil te staan, nodigen wij u van harte uit dit heugelijke feit samen met allen die het werk van de stichting een warm hart toedragen, te vieren op zaterdagmiddag 25 maart van 15.00 uur tot 17.00 uur in de Bron.

Om een inschatting te kunnen maken op hoeveel gasten wij kunnen rekenen, verzoeken wij u vriendelijk uw aanmelding door te geven.

Dit kan per email: of telefonisch: r.de.boer361@kpnmail.nl 0172-433047 (Vicky van Dok)