Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

8 juli: wat een dag!

Geplaatst 11 jul. 2018 12:07 door Redactie Lichtkring
Lieve gemeenteleden,

Van harte danken wij allen die aanwezig waren en allen die zich hebben ingezet voor ons afscheid van de Lichtkring op zondag 8 juli.

Het was voor ons een overweldigende dag. De dienst met medewerking van alle musici en het gelegenheidskoor. De bijzondere bijdragen na afloop van de dienst van Liesbeth Spies, Maarten den Dulk en Jeen Duker.

Wat een hartelijkheid, warmte en vrolijkheid. Een ultieme zondag: samen zijn in de kerk en zeker ook daarbuiten. En zoveel goede woorden en hartelijke begroetingen, ook omdat verschillende circuits bij elkaar kwamen.

Bij onze aankomst ’s morgens was het koor nog even voor de dienst begon aan het oefenen en klonk het Nada te Turbe, laat niets je verontrusten. Wat een goede entree was dat.

‘s Middags collegetour, geleid door Gert-Jan Wijlhuizen. En voorafgaande een optreden met een prachtige sketches en bijzondere liederen. Wat een duo! Heb ik het nou goed aangevoeld dat een licht gevoel van opwinding door de kerkzaal leek te gaan toen Ronelle aankondigde te gaan zingen?

En na collegetour een optreden van Jurjen Bade en Gerard Ohm met een prachtig lied.

En natuurlijk het cadeau: een trekking fiets waar ik al zo lang naar uitkeek. De afgelopen jaren stelde ik het maar steeds uit om zo’n fiets aan te schaffen. En nu rijd ik ermee…

We hebben sommige delen van de dag, zeker ook van de middag, via de kerktelevisie terug gekeken.

Kaarten, zoveel lieve wensen, goede herinneringen, brieven en briefjes. Het ontroert ons nog steeds als we ze nog eens lezen of ophalen.

En alles liep vanzelf…
Maar we weten uit ervaring dat er dan van tevoren heel wat nagedacht, voorbereid en geregeld is. Nogmaals: iedereen hartelijk dank voor alles wat vooral ook achter de schermen gedaan is aan voorbereiding en wat deze dag zo feestelijk heeft gemaakt.

Het was heel fijn voor ons om zo afscheid van de Lichtkring te nemen.
Het was immers ook een gemeente-feestje.
En het was goed. Heel goed!

We zijn als op een roze wolk getild – en die omgeeft ons nog steeds. We laten los in het vertrouwen dat we door goede krachten zijn omgeven. Met terugwerkende kracht en vooruitwerkende hoop wensen we de Protestantse gemeente de Lichtkring alle goeds en de nabijheid van de ENE.

Yvonne van Putten
Kees van Stralen
Comments