Aankondigingsposter Top2000-viering

Geplaatst 9 dec. 2014 12:59 door Redactie Lichtkring   [ 11 dec. 2014 06:08 bijgewerkt ]
Inmiddels is het een traditie die vlak na de kerstdagen losbarst: de Top2000 op NPO Radio 2. In de Top2000 staan elk jaar veel  nummers met inhoud: nummers die emotie oproepen, kippenvel en herinneringen. Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals ‘What if God was one of us’, van Joan Osborne.  Andere blijken bij nadere beschouwing  te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost.

Wat is er nu mooier dan in een kerkdienst samen te luisteren naar en mee te zingen met de mooiste nummers uit de popgeschiedenis? En dan te ervaren dat veel van deze nummers de liefdevolle boodschap van het Evangelie uitdragen?

Daarom willen we op zondag 28 december om 15.30 uur een Top2000-kerkdienst houden, voor jong en uit, voor iedereen die wil ervaren dat God's boodschap ook in moderne liederen wordt vertolkt. Dit zien we bijvoorbeeld ook terug in de Passion. De viering vindt plaats in de Bron, in samenwerking met PKN-gemeente Lichtkring uit Kerk en Zanen. Het is een idee van internetkerk www.mijnkerk.nl, waar vorig jaar zeven kerken aan meededen en dit jaar al dertig (!).

Het thema van de kerkdienst is: “All you need is love”. Voorganger is Bram Alblas, de jongerenwerker uit de Lichtkring. De bandleden uit musical Jakob, jongeren uit de Lichtkring verzorgen samen de muzikale begeleiding. Solisten zijn Wilfred Boerefijn en Eline Ossevoort.

Na afloop is er tijd en ruimte om even na te praten, onder het genot van een hapje en een drankje.
Weet je welkom, en zegt het voort!