Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Actief meedoen in Twitterdienst?

Geplaatst 11 dec. 2012 05:35 door Redactie Lichtkring
Op 16 december 2012 om 19.00 uur houden we de tweede twitterdienst in de Lichtkring.  Tijdens deze dienst kan iedereen meedoen via Twitter. Iedere tweet, een bericht via twitter, waarin #lichttweet is opgenomen, kan te voorschijn komen op de beamer in de kerk.

Om mee te kunnen doen met de twitterdienst heb je niets nodig. Je kunt gewoon naar de Lichtkring komen en alles meebeleven. De tweets worden tijdens de dienst getoond op de beamer. Maar de dienst wordt pas interessant als er mensen mee gaan twitteren! Als je mee wilt doen, lees dan hieronder verder.

Wil je meedoen, dan heb je een twitter-account nodig en je eigen smartphone, iPod, tablet of laptop waarmee je kunt twitteren via internet. Neem deze dus vooral mee naar de Lichtkring waar we het wifi- internetsysteem van de Lichtkring kunnen gebruiken.

Een twitteraccount is eenvoudig te openen via www.twitter.com. Het is handig om je account ruim voor de dienst aan te maken en alvast wat te ‘oefenen’ met twitter. Neem je tijdens de dienst de hashtag #lichttweet op in een tweet dan kunnen anderen ook zien wat je te zeggen hebt over (een onderdeel van) de viering. Let er wel op dat je account "open" staat voor "public" anders zijn jouw tweets niet te lezen via de beamer.

Als je niet bij de dienst bent, kun je de tweets wel volgen via Twitter. Zoek dan, inloggen is niet nodig, via www.twitter.com op #lichttweet en alle berichten verschijnen, ongecensureerd en wel, onder elkaar op je scherm. Het is ook handig om #lichttweet in de week voor de dienst in de gaten te houden voor informatie en andere voorpret.


Comments