Actie schoenmaatjes

Geplaatst 9 okt. 2014 11:23 door Redactie Lichtkring
Van simpele schoenendoos tot onvergetelijk cadeau: Actie schoenmaatjes is dé kans voor kinderen om écht iets te doen voor kansarme kinderen wereldwijd. Hoe? Vul een schoenendoos met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor kinderen in ontwikkelingslanden. Edukans vervoert de gevulde schoenendozen naar onderwijsprogramma’s in Ghana, Oeganda, Kenia, Malawi, Albanië, Moldavië, Irak, Libanon. Dit jaar doen we als wijkgemeente de Lichtkring weer mee aan de landelijke actie schoenmaatjes. We werken nauw samen met basisschool De Fontein en Het Mozaïek.

Velen van jullie hebben vorig jaar en misschien al jaren ervoor een schoenendoos versierd en gevuld. Vorig jaar hebben we meer dan 500 dozen kunnen meegeven. We zijn dan ook benieuwd wie van u er dus allemaal een “schoenmaatje” wordt van een kind in een ontwikkelingsland.

Doet u ook weer mee!!!
In de kerk start de actie zondag 12 oktober dan zal de folder worden uitgedeeld. Op zondag 2 en 9 november kunnen de dozen worden ingeleverd. Op deze zondagen zullen leden van de ZWO commissie aanwezig zijn om uw schoenendoos aan te nemen.
Wilt u geen hele schoenendoos vullen maar wel uw steentje bijdrage met losse artikelen zoals zeep, een tandenborstel schriften en of pennen of een kleine financiële bijdrage? Deze zijn ook van harte welkom.
Vanuit Edukans, de organisatie die deze actie landelijk organiseert, krijgt u de volgende tips:

• Graag een gewone schoenendoos gebruiken (geen laarzendoos). Het is leuk als deze doos thuis wordt versierd (b.v. met plaatjes, stickers, tekeningen, schilderen..)
  • Doos en deksel moeten los blijven! Graag wel een post-elastiek of een touwtje om doos doen. (de dozen worden bij het inzamelpunt allemaal geopend en gecontroleerd op hun inhoud en er wordt vaak nog iets extra’s toegevoegd).
  • In de folder zit een sticker, hierop kunt u aangeven of de doos voor een jongen of meisje is en voor welke leeftijd. Deze graag op de bovenkant van het deksel plakken.
  • Er mogen geen etenswaren in de dozen! Kinderen kunnen er ziek van worden.
  • Schoolspullen en toiletartikelen zijn heel hard nodig (liever géén vloeibare lijm).
  • Nog goed uitziend speelgoed is welkom. Geen boekjes met Nederlandse tekst.
  • Bij de folder is een machtigingskaart bijgevoegd voor een geldelijke bijdrage. Deze kunt u in de kerk inleveren. Een kleine bijdrage kan ook contant worden gegeven.
  • Wij raden u af uw naam en adres in de doos achter te laten.

Namens de ZWO-commissie
Ruth Schreuders