Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Afscheid Ds Kees van Stralen

Geplaatst 24 mei 2018 04:46 door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-4/afscheid%20150.jpg
Na 16 jaren ‘trouwe’ dienst gaat onze dominee Kees van Stralen zijn toga definitief aan de wilgen hangen. Dat laten we als gemeente natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. 

Eredienst 
Op zondag 8 juli wordt er om 9.30 uur ‘s morgens in de eredienst officieel afscheid genomen. Aansluitend willen we als gemeente op een meer informele en persoonlijke manier gedag zeggen. We stellen ons als commissie het volgende voor. 
 
Koffie met gebak 
Onder het genot van een kopje koffie en een smakelijke traktatie kunnen we al starten met het delen van herinneringen en het ophalen van anekdotes over de periode dat Kees in ons midden predikant was. 

Divers aanbod activiteiten
Aansluitend zijn er in diverse zalen activiteiten voor en door gemeenteleden. We hebben een divers aanbod en ter plekke kunt u naar keuze een zaal binnenlopen waar de activiteit is. Mocht een activiteit te veel aanmeldingen hebben dan vragen we u aan te sluiten bij een andere. 

Nog graag aanmelden om activiteit te ‘leiden’
Om alle kerkgangers de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan een activiteit zijn we nog op zoek naar mensen die een leuke hobby (of iets anders) hebben die ze willen laten zien of waar ze mensen kennis mee willen laten maken. De eventueel te maken kosten kunnen worden vergoed. 

Collegetour
De activiteiten sluiten we gezamenlijk af met een samenzijn in de kerk waarbij ds. Kees van Stralen op een ‘collegetour-achtige’ manier wordt bevraagd. Dan kunt u die vraag stellen die u altijd al wilde stellen. Hiertoe vragen we u een opmerking, suggesties, vraag of stelling mee te nemen naar deze dag zodat de leider van de tour uw vraag kan stellen en Kees daarop kan reageren. U kunt deze ook van te voren mailen naar afscheidlichtkringkees@gmail.com  

Lunch
Als afscheid eten we tenslotte gezellig met elkaar. Uiterlijk drie uur komt er een echt einde aan de periode dat Kees onze wijkpredikant was. 

Cadeau
Kees heeft aangegeven heel graag een nieuwe fiets te willen aanschaffen. Na 16 jaar intensief gebruik in en rond Kerk en Zanen is de fiets wel versleten. Vindt u het fijn een bijdrage aan het afscheidscadeau te geven dan kunt u uw bijdrage overmaken op rek. nr. NL31 RBRB 0851 5908 96 t.n.v. Protestantse Gemeente de Lichtkring, onder vermelding van ‘cadeau Kees van Stralen’. 

Glossy “De Kees”, glamour-editie
U kent die bladen vast wel. Elke zichzelf respecterende bekende Nederlander geeft tegenwoordig een blad uit die zijn/ haar eigen naam draagt. Wij willen graag “De Kees” maken. Daartoe nodigen we u uit om een ervaring, gedicht, verhaal, foto of iets dergelijks aan te leveren zodat wij dit kunnen bundelen en te zijner tijd tot de “Kees” kunnen samenvoegen.
Stuurt u uw bijdrage, bij voorkeur digitaal, naar Rijk Huisman, hij zal de eindredactie voeren: rijk.huisman@hetnet.nl.
Heeft u vragen of wilt u iets delen, laat het ons weten! 

Met vriendelijke groeten,
Wilma Poot, Gert Jan Wijlhuizen, Wim van Tongeren en Marjo Dethmers
mailadres afscheidlichtkringkees@gmail.com
mobiele nummer Marjo 06 39843948

Comments