Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Afscheid van Beppie Maljers

Geplaatst 13 jan. 2020 13:04 door Redactie Lichtkring
Donderdag 19 december 2019 hebben is afscheid genomen van Beppie Maljers bij de creaclub. Die dag was voor Beppie de laatste keer dat ze aanwezig kon zijn. Deze maand zijn Wim en Beppie verhuisd naar Ede. U kent hen vast wel, want regelmatig zaten zij op de voorste rij naast de stilte nis. Duidelijk herkenbaar omdat hun tolk dan voor hen zat om de dienst ook voor hen “verstaanbaar” te maken.

Wim en Beppie gaan nu wonen in een woning in De Gelderhorst, een centrum voor oudere doven.

Die laatste crea ochtend was gezellig en werd afgesloten met een cadeau van Beppie aan alle deelnemers. Allen kregen een Kerstlichtje met een gehaakt hoesje.

Omdat Wim en Beppie voor wijk A de verjaardagskaarten voor een deel van de wijk verzorgden waren ook wij samen met Anne-Marie uitgenodigd om Afscheid te nemen. Voor ons jammer om hen te laten gaan, maar gelukkig gaat Jacquelien Boxma haar taak overnemen. Uiteraard kreeg Beppie van het wijkteam een klein afscheidspresentje voor het bezorgen van de, door haar zelf, gemaakte kaarten.
 

Ontroerend was het toen Beppie zelf het woord nam, samen met haar tolk, om de Lichtkring te bedanken voor alle warmte. Anne-Marie mocht namens de Lichtkring een door Beppie op zeventienjarige leeftijd gemaakt borduurwerk van het Laatste Avondmaal ontvangen. Een cadeau wat eerst bij haar vader, predikant in Groningen, aan de wand heeft gehangen. Later heeft het bij haar moeder en Beppie thuis gehangen. Ontroerende woorden sprak Anne-Marie als dank omdat ook “samen aan tafel” in de Lichtkring ons jaarthema is. Wij wensen Wim en Beppie een hele goede tijd in Ede toe en nogmaals hartelijk dank voor jullie bijdrage aan de Lichtkring.

Jonie en Hans Oskamp
Comments