Afscheid van onze catechese groep

Geplaatst 14 apr. 2016 10:27 door Redactie Lichtkring

Catechese verzorgen is een kerkordelijke taak van iedere gemeente. De kerk vindt het belangrijk dat er catechese gegeven wordt. Je kunt je afvragen: waarom is catechese zo belangrijk? Het antwoord is simpel: omdat een gemeente waarin niet meer wordt geleerd, eigenlijk geen gemeente meer is.
De relatie met God verkennen en daar steeds weer van leren, is niet iets wat je op je zelf doet, dat doe je altijd met anderen. Wat er in de catechese gebeurt, gebeurt overal en steeds opnieuw in de hele gemeente.

Met elkaar hebben we de afgelopen jaren veel geleerd. Over geloven; over God, Jezus en de Heilige Geest.
Over diakonie en over onszelf.
Ook hebben we vele maatschappelijke onderwerpen besproken.
We kijken terug op een fijne tijd met elkaar.
Een tijd waarin we elkaar in openheid hebben ontmoet en met elkaar hebben geleerd en gevierd.
Met elkaar eten en proosten op het nieuwe jaar waren ook (gezellige!) onderdelen van onze catechese.
Onze catechesejaren met elkaar zijn nu voorbij. Maar we blijven leren en we blijven vieren.
Tevens blijven we met elkaar en de hele gemeente verbonden in de gemeente van Jezus Christus.

Esther Reyneveld
Arnande Versluis