Aljeco Home for Children

Geplaatst 29 aug. 2016 13:03 door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-1/Tanzania%20150x150.pngGraag geven we u een update omtrent het reilen en zeilen van het weeshuis. Na ons bezoek -het is inmiddels alweer een jaar geleden dat we met de groep jongeren vanuit de Lichtkring en Maranathakerk bij het weeshuis speeltoestellen gemaakt hebben, het terrein hebben afgezet met gaas (wel 280 meter) en de muren hebben opgefleurd- is er het nodige gebeurt. Tijdens ons bezoek werd het weeshuis aangesloten op het elektriciteitsnet. Inmiddels is er ook een aansluiting gerealiseerd op de waterleiding van Dodoma. De kinderen gaan inmiddels naar school in Dodoma en presteren daar goed. In januari werd het weeshuis officieel geopend. Verder valt te melden dat er, o.a. dankzij een gift, word gebouwd aan een kantoortje voor de manager.

De Stichting Vrienden van Aljeco, opgericht nadat het project vanuit de kerken was gestopt, beijvert zich om gelden bijeen te brengen ter ondersteuning van de exploitatie.

Vanuit de Lichtkring zijn Hans Teunissen en Kees Nievaart daarbij betrokken.
Maandelijks word er een bedrag overgemaakt als aanvulling op de kosten.
We zijn nog op zoek naar sponsoren, dat kan al vanaf € 5 per maand.
Heeft u na het lezen van bovenstaande interesse ga dan naar onze website www.stichtingvriendenvanaljeco.nl, waar nog meer informatie staat over het weeshuis en donaties.

Hartelijke groeten,
Hans Teunissen en Kees Nievaart. En ook van Andrew, Neema, Toni, Jonas, Happy, Rose, Maria, Tito, Vero, Lucien en Nancy