Aljeco project afgesloten

Geplaatst 13 sep. 2015 12:14 door Redactie Lichtkring   [ 13 sep. 2015 12:15 bijgewerkt ]
Lieve mensen,
De afgelopen jaren zijn de Lichtkring, Maranathakerk en de Adventskerk nauw betrokken geweest bij het realiseren en de bouw van een weeshuis in Dodoma, Tanzania; het Aljeco project.
Nu, ik kan u mededelen dat het weeshuis gerealiseerd is en sinds 1 juli aan 10 weeskinderen een nieuw onderkomen bied.
Eind 2010 is het project omarmd door de overkoepelende ZWO bestaande uit Ruth Schreuders, Marlies Oosterom en Hans Teunissen. De ZWO was op zoek naar een klein, kortlopend project dat aanspreekt en dichtbij de mensen gebracht kon worden.
Het projectvoorstel is begin 2011 voorgelegd aan de gezamenlijke diaconieën en op 12 maart 2012 kregen wij groenlicht voor dit project.
Door de overkoepelende ZWO is snel een werkgroep in het leven geroepen bestaande uit vertegenwoordigingen uit alle drie de deelnemende kerken en zijn er de afgelopen jaren vele succesvolle acties gehouden met als resultaat dat het benodigde bedrag van 30.000 ruimschoots en binnen de planning bijeengebracht is.
Omdat we als werkgroep zeer directie lijntjes hebben met het project in Dodoma konden we de bouw goed volgen en er voor zorgdragen dat het geld voor 100% aan het project uitgegeven is.
Nu het weeshuis gerealiseerd is zit onze taak als werkgroep er op en nemen we als drie kerken afscheid van dit project. Namens Allan en Jennifer heel, heel hartelijk bedankt voor alle steun en vele zegeningen. Hartelijk dank dat door u steun hun hartenwens is uitgekomen.
Alle mensen die zich voor het project ingezet hebben; hartelijk dank voor jullie inzet en fantastische samenwerking in de afgelopen jaren.
Hoe nu verder; inmiddels is er een Stichting opgericht, Stichting Vrienden van Aljeco welke geheel losstaat van de kerken en die als belangrijkste taak heeft om de exploitatie mogelijk te maken en hiervoor de benodigde financiële middelen gaat werven. Als u geïnteresseerd ben hoe we dit doen of informatie wenst hoe u bijvoorbeeld een weeskind kunt sponsoren, nodigen wij u uit naar de website te gaan; www.stichtingvriendenvanaljeco.nl Hier vind u informatie over het reilen en zeilen van het weeshuis en de weeskinderen en vindt u informatie hoe u het weeshuis kunt ondersteunen en sponsoren.