Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Als je een persoon helpt.....

Geplaatst 8 sep. 2014 21:57 door Redactie Lichtkring

Als je een persoon helpt, dan help je in wezen de hele wereld in het leven van die persoon
Joodse wijsheid

Tijdens ons verblijf in Tanzania voor het IOP (Ilula Orphan Program) hebben we een reisje naar Mbamba Bay gemaakt. Daar hebben we Peter ontmoet. Hij is een weesjongen van 8 jaar die geen verdere familie had en die daarom al jaren op straat leefde. Eten en drinken kreeg hij soms aangeboden van de dorpelingen en heel soms mocht hij een nachtje bij een gezin slapen. Wij hebben hem kleding gegeven en daar was hij zo blij mee dat hij het hele dorp rond danste!

Terug in Nederland bleef het beeld van deze jongen maar hangen. Een kind van acht die helemaal niemand heeft die zich om hem bekommert, niet naar school gaat en daardoor kansloos is. We hebben contact gehouden met de onderwijzer van het dorp en hem gevraagd of Peter misschien in een gezin onder te brengen was en dan naar school zou kunnen met wat financiële ondersteuning van onze kant. Dat bleek geen goed plan omdat het niet te controleren is of Peter ook echt daar woont en naar school gaat. Na veel zoeken vonden we een Nederlandse stichting die contact heeft met een weeshuis waar hij terecht kon.

En zo zat Peter een half jaar later in de bus op weg naar een nieuw leven! Hij heeft erg moeten wennen en is eerst nog weggelopen omdat hij niets anders kende dan het straatleven. Hij was niet gewend aan het bijzijn van ander kinderen, slapen op een bed, gezond eten, school, kleding en het meeste belangrijkst: Liefde die hij ontvangt van iedereen in het weeshuis. Hij wist ook niet hoe hij rijst moest eten. Het enige wat hij kende was Maandazi, brood en thee. Mama Tekla (de weeshuismoeder) zegt dat het dankzij God nu iets beter met hem gaat en zij heeft veel vertrouwen dat het goed gaat komen. Ze gaat ons de foto's van zijn eerst dag op school sturen.

Mocht u Peter ook willen steunen dan kunt u sponsor van hem worden vanaf bijvoorbeeld € 5,- per maand (meer of minder mag natuurlijk ook). Wij verzamelen het geld dat we binnen krijgen en betalen daar zijn onderkomen, school en overige kosten van. Als we extra ontvangen sparen we dat op om hem later een kleine bijdrage te kunnen geven voor een winkeltje (kosten € 150) of voor zijn verdere studie als hij dat kan. We willen hem zeker nog 10 jaar steunen.

Het rekeningnummer voor Peter is: NL 69 TRIO 2024 3402 96 t.n.v. JJ de Geus.

Klaas en Joke Bruijn


Comments