Alvast voorbereiden op de veertigdagentijd

Geplaatst 22 jan. 2015 02:18 door Redactie Lichtkring
De periode van Advent en Kerst ligt nog maar net achter ons, maar de ZWO-commissie is zich al aan het voorbereiden op de veertigdagentijd, de periode voor Pasen. Van oudsher is dit een tijd van inkeer, bezinning en gebed. We staan stil bij het lijden van Jezus én bij het lijden van onze naasten, dichtbij en ver weg. Samen met vele kerkelijke gemeenten en donateurs voert “Kerk in actie”, in deze belangrijke kerkelijke periode, campagne. Dit jaar is het thema ‘Open je handen’. Veertig dagen lang openen wij onze handen. Want we geloven dat God onze handen steeds opnieuw vult. En dat we met elkaar mogen delen wat we hebben ontvangen.

Open uw handen en kijk eens aandachtig naar wat u hebt. Wat kunt u delen? Een glimlach, een uurtje tijd, uw aandacht of uw geld bijv. door weer mee te doen met de spaardoosjes actie. Een klein gebaar doet soms al wonderen. We nemen veertig dagen de tijd om onze zegeningen te tellen en met handenvol uit te delen! Samen ontdekken we wat we kunnen geven aan mensen in de buurt en aan naasten ver weg. Met open handen.
Gedicht
Wachten op een wonder
Ik heb gehoord dat velen van jullie zitten te wachten
op een wonder,
een wonder dat ik, jullie God, de wereld zal redden.
Hoe zal ik redden zonder jullie handen?
Hoe zal ik rechtspreken zonder jullie stem?
Hoe zal ik liefhebben zonder jullie hart?
Vanaf de zevende dag heb ik alles uit handen gegeven.
Heel mijn schepping en mijn wondermacht.
Niet jullie, maar ik wacht nu op het wonder.

Luc Gorrebeek (Uit: Medemens 2 Kerk in Actie)

Download de veertigdagentijd-app van Kerk in Actie!
Voor gemeenteleden met een smartphone of tablet heeft Kerk in Actie ook dit jaar weer de veertigdagentijd-app. Deze app leidt je door de veertigdagentijd met inspirerende teksten, gebeden, foto’s of praktische tips. De veertigdagentijd-app is een handig middel om jezelf aan te sporen om je dagelijks te bezinnen op het leven en het volgen van Jezus in het dienen van de naaste. Deze app helpt je om in de veertigdagentijd ook echt tijd te vinden om hiermee bezig te zijn. Download de app en doe mee met de veertigdagentijd met Kerk in Actie.
Kijk op www.kerkinactie.nl/40dagentijdapp

Namens de ZWO-commissie