Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Annemarie Six kijkt met veel plezier terug op haar stage in de Lichtkring

Geplaatst 13 apr. 2015 01:47 door Redactie Lichtkring
,,Ik kijk met veel plezier terug op mijn stage in de ‘Lichtkring’, zegt Annemarie Six. ,,Hopelijk ervaren anderen dat ook zo.”
Onder leiding van ds. Ronelle Sonnenberg begon Annemarie in september 2014 aan haar stageperiode in het kader van haar opleiding tot predikant. ,,Ik kwam in een bruisende gemeente. Om te weten wat er allemaal speelde, heb ik veel vergaderingen bijgewoond.” Annemarie was ook present tijdens het 24-uurs beraad van de kerkenraad en de pastorale dag van de Lichtkring. ,,Zo’n 24-uurs beraad heeft toegevoegde waarde, je kunt dan dieper op onderwerpen ingaan dan tijdens een gewone vergadering.” Over de pastorale dag heeft zij een duidelijke mening: ,,Zeer waardevol.” 

Eigen inbreng 
De Goudse heeft niet alleen geluisterd, op diverse fronten heeft zij haar inbreng gegeven. ,,Ik heb dit seizoen meegedaan met de catechesegroep van de 14- en 15-jarigen”, geeft zij een voorbeeld. ,,Ook heb ik de contacten onderhouden met bijna alle doopouders die in 2014 een kind hebben laten dopen.” Op verschillende plekken is de stagiaire voorgegaan in diensten, zoals in Zuidervaart. In de Lichtkring heeft zij vier keer een dienst geleid en twee keer kwam het onderwerp sexualiteit aan de orde. ,,Ja, daar heb ik de nodige reacties op gekregen.” Alsof ze zich wil excuseren: ,,De Bijbelteksten reikten het onderwerp zelf aan.” 

Iedereen mag er zijn 
Annemarie ervaart de Lichtkring als een gemeente met heel veel verschillende mensen, maar waarin iedereen er mag zijn. Ook een gemeente waarin mensen naar woorden zoeken om anderen uit te leggen wat het geloof voor hen betekent. ,,Dat is een zoektocht waar niet alleen Alphenaren mee worstelen en ik hoop daar in de toekomst mensen bij te kunnen helpen.” 

In de afgelopen maanden heeft Annemarie de ervaring opgedaan dat een kerkdienst veel voorbereiding vraagt. ,,Op zondag zie je het resultaat, maar er gaat echt heel wat aan vooraf.” Ze is er blij mee dat zij Ronelle als mentor heeft gehad: ,,Ronelle ziet overal kansen in en benut die ook!” 

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-1/foto%20annemarie.JPG
Studies 

Het is duidelijk dat Annemarie niet van de schoolbanken naar de collegezaal is gegaan om theologie te studeren. ,,Ik heb toen wel gestudeerd, maar Nederlands”, laat zij verrassend weten. ,,Daarna heb ik tien jaar in het middelbaar onderwijs gewerkt. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar het ministerie van Binnenlandse Zaken.” In een betrekkelijk korte tijd deed Annemarie veel levenservaring op en op een gegeven moment vroeg zij zich af wat ze in haar leven nog wilde doen. ,,In 2010 ben ik theologie gaan studeren en ik voel een band met mensen die tegen grote levensvragen aanlopen.”  

Toekomst 
Annemarie maakt de indruk dat zij er helemaal klaar voor is om veel voor anderen te kunnen betekenen. Toch moet zij nog even geduld hebben voordat zij beroepbaar is. ,,In de dienst van 26 april neem ik afscheid van de Lichtkring. Daarna ga ik mijn scriptie schrijven en mijn studie afronden.” 

Rijk Huisman

Comments