Bericht bij de komende week

Geplaatst 14 mei 2013 09:06 door Redactie Lichtkring   [ 15 mei 2013 09:55 bijgewerkt ]
Pinksteren
Pinksteren is vooral het feest van de mensentongen die los gaan. Mensen van
verschillende talen en culturen gaan de boodschap horen in hun eigen taal.
Een blijde boodschap gaat als een lopend vuurtje de wereld in. Steeds meer mensen komen op verhaal, in hun eigen taal en tongval. Steeds meer volken. Ja, zelfs vandaag de dag nog bevolkingsgroepen, die tot de eerste-generatie-christenen gerekend kunnen worden.

Pinksteren: het feest dat het verhaal van het lopend vuurtje niet alleen door de tijd, maar ook door de ruimte gaat. Niet alleen van geslacht op geslacht, maar ook van volk
naar volk, van dialect naar dialect, niet alleen naar nakomelingen, maar ook naar tijdgenoten.

Verjaardag
Pinksteren 1991 kwamen ze voor het eerst bij elkaar in de kantine van een bedrijf. Veertig mensen die hun eerste kerkdienst in Kerk en Zanen meemaakten. Dit jaar dus 22 jaar geleden. Pinksteren is het feest van de kerk, wereldwijd, met een bijzonder tintje voor Kerk en Zanen.

Komende zondag
We lezen zondag het Pinksterverhaal uit Handelingen 2.
Voorafgaande aan de dienst is het Pinksterontbijt dat om 8.30 u. begint. We vragen u uw eigen belegde boterhammen of broodjes mee te nemen. In de kerk zal voldoende melk, karnemelk, koffie en thee aanwezig zijn.

Belijdenis
Pinkstermorgen hoopt Raynor Boogaard belijdenis af te leggen van zijn geloof. Zijn geloofsbelijdenis wil hij graag voor het voetlicht brengen in de dienst.

Zondag 26 mei
Deze eerste zondag na Pinksteren heet zondag Trinitatis. Voorganger is Henk Boter uit Leiden. Henk was eerder vicaris in Kerk en Zanen.

Facebook Jonge ouders Lichtkring
Ouders die hun kind hebben laten dopen, ontvangen aan het begin van een volgend kalenderjaar een uitnodiging om nog eens bij elkaar te komen om over geloofsopvoeding door te praten. Uit de laatste bijeenkomsten is de wens uitgesproken voor meer activiteiten voor ouders met jonge kinderen.
De eerste stap is het openen van de Facebook groep Jonge Ouders Lichtkring. Zie www.pkn-lichtkring.nl Hier kunnen ouders opmerkingen, ervaringen en vragen m.b.t. de geloofsopvoeding delen met andere ouders.

De Jeugdraad organiseert woensdag 22 mei een koffieochtend waar (jonge) ouders én kinderen elkaar kunnen ontmoeten en ‘live’ de ervaringen kunnen uitwisselen. Het idee is om tijdens de koffieochtend samen een moment te hebben voor een Bijbelverhaal uit een kinderbijbel of samen liedjes te zingen. Voor de kinderen is er speelgoed aanwezig.
Ouders met of zonder kleine kinderen zijn van harte welkom. Woensdag 22 mei van 9.00 u. tot 10.30 uur in De Lichtkring

Gestrikt of aangenomen of ...
Ds. Ronelle Sonnenberg heeft, zoals eerder gemeld, het op haar uitgebrachte beroep aangenomen. Een persbericht met deze informatie is vanuit Kerk en Zanen verspreid. Grappig om te zien hoe zo’n bericht vervolgens in de verschillende media wordt vermeld.
Lichtkring strikt nieuwe predikant, meldt de een. Bij een ander bericht staat een foto van Ronelle. Ik kan het niet laten om te denken aan dat strikken en zie haar op die foto met een opvallende, grote strik in het haar.

Contactmaaltijd
Vrijdag 31 mei is er weer contactmaaltijd in de Lichtkring. Catechisanten verzorgen deze keer de eenvoudige maaltijd.

Examentijd
Is het nagelbijten of valt het mee? Ik hoor om mij heen jongeren die bijna onverschillig zijn over hun examen, anderen verkeren in lichte stress.
Een veelvoud van leerlingen zit voor de toetsweken en laatste proefwerkopgaven. Ook daar is mijn wens: rust. En veel sterkte gewenst, ook in het afwachten van de resultaten.

Nieuwe Liedboek
Nog even en we zullen zelf kunnen zien wat het Nieuwe Liedboek zoal te bieden heeft.
Zingen en bidden in huis en kerk, luidt de ondertitel.

De nieuwe schat van liederen willen we gaan verkennen en introduceren. Alle alle mogelijke liedvormen en genres (Iona, Taizé, meditatieve liederen, Opwekkingsliederen) komen daarbij aan bod.

Tijdens de kerkdiensten zal gebruik worden gemaakt van de digitale versie van het Liedboek welke geschikt is voor de beamer. Het streven is om in iedere dienst één nieuw lied uit het nieuwe liedboek te zingen. Dat wordt het lied van de week. Suggesties worden aan gemeenteleden en alle geledingen gevraagd. Ons gelegenheidskoor – of leden van dit koor – kunnen zo mogelijk het nieuwe lied voor in de dienst zingen opdat de gemeente het vervolgens zelf leert zingen.

Na de zomer zullen verschillende bijeenkomsten zijn, waarbij meer over de achtergrond en genres van het Liedboek zal worden toegelicht.

Tenslotte: dat Pinksteren de tongen los moge maken ...

Hartelijke groeten,
ds. Kees van Stralen