Bericht bij de komende week

Geplaatst 18 jun. 2013 12:19 door Redactie Lichtkring   [ 18 jun. 2013 23:50 bijgewerkt ]

Komende zondag
Het is de overstapdienst. Een aantal kinderen, groep 8 van de basisschool, zal overstappen van de kindernevendienst naar ... ja, waar naartoe? Ze zijn na die overstap geen kinderen meer maar tieners. Ze gaan na de zomervakantie naar de middelbare school. Geen kindernevendienst meer maar huiscatechese en Jeugdkerk. In de dienst zal aan deze aspecten aandacht worden geschonken. De jongerenband zal medewerking verlenen. Het thema van de dienst is: veilig op reis. Lucas 8 vanaf vers 22 zal worden gelezen.

Meeleven
Verschillende andere gemeenteleden zijn herstellende van een ingrijpende operatie. Soms vragen mensen nadrukkelijk hun naam (nog) niet te vermelden in de berichtgeving. Uiteraard wordt dat gerespecteerd. Wie oplettend meeleeft, kan wellicht weten om wie het gaat. Leven we in aandacht en gebed mee met wie het behoeven.

Vorming en Toerusting
De voorbereidingen zijn ver gevorderd voor het programma 2013 2014. Het jaarthema voor het nieuwe seizoen is: de Kerk, daar zit muziek in! Dat is niet alleen spreekwoordelijk, maar ook concreet. De verschijning van het Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk, speelt uiteraard ook een rol.

Heilig Avondmaal aan huis
Afgelopen zondag vierden we het Heilig Avondmaal in de Lichtkring. Aansluitend ben ik met een diaken naar iemand thuis geweest die om daar Avondmaal te vieren. Vanwege ziekte of om andere bijzondere redenen kan van deze mogelijkheid gebruik worden gemaakt.

Start nieuwe seizoen
Op zondag 1 september wordt ds. Ronelle Sonnenberg bevestigd als nieuwe predikant en doet zij intrede. Zaterdag 14 en zondag 15 september is het startweekend. De voorbereidingen zowel de intrede als startweekend zijn in volle gang.

Catechese
Aan de tieners en jongeren bieden we huiscatechese. Drie jaar onderbouw en drie jaar bovenbouw. We zijn intern druk doende om nieuwe, eigentijdse methodes te onderzoeken zodat we nog beter aan kunnen sluiten bij de leefwereld van de tieners en jongeren.

Hartelijke groeten,
ds. Kees van Stralen