Bericht bij de komende week

Geplaatst 1 jul. 2013 14:20 door Redactie Lichtkring

Komende zondagen
Op 7 juli zal mevr. van de Velde – Meijer uit de Lier voorgaan.
Op 14 juli mevr. Gerda Figee – Kranenburg.

Afgelopen zondag
Het decor in de kerkzaal was dat van de musical Maria. Een groot podium dat een dorpsplein voorstelt. De achterwand geeft silhouetten weer van een dorp. De musical met zoveel ontroerende liederen en teksten werd al op vrijdag en zaterdagavond uitgevoerd. En op zondagmiddag, niet lang na de morgendienst, werd de laatste voorstelling gegeven.
En dan op zondagmorgen ... wat te doen in zo’n decor?
Het werd een verbinding van teksten uit de musical, teksten uit Jes. 35 (de maaltijd op de berg) en Mattheus 22, de koninklijke bruiloft. En daarbij gebruikte ik het lied ‘Laat me’, gezongen door Ramses Shaffy.

Wat een talenten...
De kerkzaal zat tot drie keer helemaal vol met gemeenteleden, familie, vrienden, collega’s. Allemaal gekomen om de musical Maria mee te maken. Wat een voorstelling was dat! Het heeft een aantal maanden hard werken gekost, maar het eindresultaat mag er zeker zijn.  De musical en de ontroerende en meeslepende liederen en teksten zullen nog lange tijd echoën in de gemeente. Alle mensen die meededen, voor en ook achter de schermen, hartelijk dank.

Meeleven ook in de zomer
Velen zullen op vakantie zijn en minstens uit Alphen aan den Rijn. Een heel aantal mensen zal gewoon thuis blijven.
Verschillende andere gemeenteleden zijn herstellende van een ingrijpende operatie.
Soms vragen mensen nadrukkelijk hun naam (nog) niet te vermelden in de berichtgeving. Uiteraard wordt dat gerespecteerd. Wie oplettend meeleeft, kan wellicht weten om wie het gaat. Leven we in aandacht en gebed mee met wie het behoeven.
Zeker ook in deze zomertijd.

Koffieochtenden
Ook gedurende de zomermaandag is er elke donderdagmorgen koffiedrinken in de Lichtkring. Aanvang 10.00 u. U kunt gerust zo maar eens binnenlopen.

Vakantie
Tijdens mij afweigheid kunt u in voorkomende gevallen kunt u met leden van uw wijkteam contact opnemen. Of met de heer Jan Pons, tel. 492235.

U allen een goede zomertijd toegewenst!

Hartelijke groeten,
ds. Kees van Stralen