Bericht bij de komende week

Geplaatst 2 sep. 2013 23:43 door Redactie Lichtkring   [ 3 sep. 2013 09:17 bijgewerkt ]

Afgelopen zondag
Ds. Ronelle Sonnenberg mocht worden bevestigd en deed intrede. Wat een feestelijke dienst was dat! Kom in de kring’, zongen de kinderen haar in een bomvolle kerk toe. Prompt liep zij de kring van kinderen in. De enthousiaste jongerenband van de kerk had een groot aandeel in deze dienst. Zij begeleidden verschillende liederen die uit volle borst werden meegezongen. Uitgangspunt voor de verkondiging was Efeziërs 3:14-21, waarbij de eenheid in Christus centraal werd gesteld. Wat een feestelijke dienst!

Zeilweekend
Ruim 40 jongeren gaan met begeleiders, dat zijn schippers, op zeilweekend naar Friesland. Dat betekent dat zo’n kleine 60 gemeenteleden op pad zullen zijn. We wensen ze veel (zeil)plezier toe en een behouden vaart .

Liedboeken
De nieuwe liedboeken zijn binnen. Iedereen die een exemplaar heeft besteld, kan deze nu afhalen. Het digitale beamerprogramma wordt binnenkort in gebruik genomen.

Startweekend
Zaterdag 14 september is er ’s middags een strandwandeling van Katwijk naar Noordwijk – of als de wind anders waait, omgekeerd. Op het strand zal een groep gaan vliegeren. De wandeling wordt afgesloten met een maaltijd in de Lichtkring.
Voor kinderen en jongeren is er een eigen programma.
Zondag 15 september is er een feestelijke startzondag. Daarin gaan zowel ds. Ronelle Sonnenberg, de jeugdwerker Martin Boon als ikzelf voor.

De Wandelkring
Dit jaar start de wandelkring met een stadswandeling in Dordrecht op donderdag 19 september. ’s Morgens maken we een wandeling langs de bezienswaardigheden in Dordrecht en ’s middags bezoeken we onder leiding van een gids de Grote Kerk.
De reis naar Dordrecht is per trein, vertrek 9.08 uit Alphen. Voor 18.00 u. zijn we weer terug. Informatie Elly Havenaar, elly.mk@planet.nl of tel. 685678.

Catechese
Het is weer gelukt: alle groepen huiscatechese kunnen starten omdat we de vacatures voor huiscatecheten hebben weten te vervullen.

Vorming en Toerusting
Volgende week zal het boekje met het programma van het nieuwe seizoen worden verspreid met het nieuwe nummer van het Wijkbericht. Op de website van de Lichtkring staat het programma eveneens.

Tenslotte
Het is een heel goede start van het nieuwe seizoen: met de komst van ds. Ronelle Sonnenberg kunnen we weer allerlei activiteiten oppakken. Ons eerste teamoverleg, waarbij uiteraard de Jeugdwerker Martin Boon aanschoof, hebben we intussen gehad.

Het was een bijzonder prettige start van samenwerking.

Hartelijke groeten,

Ds. Kees van Stralen.