Bericht bij de komende week

Geplaatst 8 okt. 2013 11:08 door Redactie Lichtkring   [ 9 okt. 2013 01:28 bijgewerkt ]

Komende zondag
Ds Ronelle Sonnenberg is voorganger. En vanaf 1 oktober beginnen de diensten weer om 10.00 u.

Huisbezoek
Als u een bezoek van een van de predikanten op prijs stelt, wilt u dat dan even laten weten? U kunt ons bellen, mailen, een seintje geven aan iemand van het pastoraal wijkteam of ons na een kerkdienst aanspreken. We maken graag een afspraak!

Fier ouder worden
Velen willen oud worden, maar niet oud zijn... Twee jaar geleden was er in de Lichtkring een thema-avond over ouder worden. Dit seizoen willen we graag nog eens over dit onderwerp praten. Wat betekent het als je zelf merkt dat je ouder wordt en dingen niet meer zo makkelijk gaan als vroeger? Hoe kijken wij tegen ouderen aan? Wat kunnen jongeren voor ouderen betekenen en andersom, wat kunnen ouderen voor jongeren betekenen? Kun je je voorbereiden op het ouder worden? Ouder worden is een gegeven, maar wat kunnen wij doen om zelf of anderen fier oud te (laten) worden?
Het is duidelijk dat voor deze avond zowel jong(er) als oud(er) van harte is uitgenodigd. Gespreksleider is Ruth Schreuders, geestelijk verzorger in de ouderenzorg. Dinsdag 15 oktober Lichtkring, aanvang 20.15 u.

Doopzondag
Zondag 27 oktober is doopzondag. Er heeft zich een ouderpaar gemeld. Wie wil laten dopen: graag even een seintje naar ondergetekende.

Avondgebed
Iedere dinsdag is er om 19.30 u. avondgebed in de Lichtkring. In de drukte van het alledaagse leven hebben mensen behoefte aan stilte. Stilte kan ons helpen om niet alleen uiterlijk, maar ook innerlijk stil te worden. Deze stilte maakt ruimte voor het spreken van de Eeuwige. Waar stilte met anderen samen wordt beleefd, kan het een gevoel van verbondenheid geven. Vaste elementen zijn een korte Bijbellezing, gebed, zingen, voorbeden en een korte stilte. In stilte wordt gebeden voor persoonlijke situaties, waarna waxinelichtjes kunnen worden aangestoken aan de Paaskaars.

Seniorenkring
Woensdag 16 oktober is er weer seniorenkring. We starten om 10.00 u. in de Lichtkring.

Samen het nieuwe liedboek verkennen
We zingen er al wel uit. Maar echt vertrouwd kun je het Nieuwe Liedboek nog niet noemen. Moet u er ook nog aan wennen? Dan doet zich een mooie gelegenheid voor. Begin november zal ds. Cort van der Linden twee avonden verzorgen rond het Nieuwe Liedboek. Achtergronden komen aan bod als: ‘waarom was er een NL nodig? Welke stromingen zitten erin? Welke genres? Hoe word je er wat wegwijs in? Wat kwam er niet in? Is het een eenheid te noemen? Daarnaast willen we vooral samen uit het Liedboek zingen. Op beide avonden is het gedeelte na de pauze daarvoor gereserveerd.
Medewerking is er van Saskia van Doorn op de piano, van Wim Warnaar op het orgel en van Gerard Ohm als voorzanger.
Kortom: samen het Liedboek proeven en beproeven.
Om alvast te noteren: de maandagen 4 en 11 november in ’de Lichtkring’, aanvang 20.00 u. Als u het Nieuwe Liedboek in bezit heeft, neem deze s.v.p. mee.

Jongerengespreksgroep Focus
Dinsdagavond 15 oktober is de tweede avond van Focus, de jongerengespreksgroep, om 20.00 uur in de Lichtkring. Op 24 September kwamen we dit seizoen voor het eerst bijeen. We hebben toen besloten het boek 'Ethiek onderweg: acht adviezen' van dr. Gerrit de Kruijf te gaan bespreken. Geen gemakkelijke kost, maar wel interessant en praktisch. Op 15 oktober willen we het gaan hebben over de politiek en overheid. Wat is precies de taak van de overheid? En mogen we, als christenen, meedoen in een oorlog? Wanneer wel, wanneer niet? Dat soort vragen. Dus, ben je 18 jaar of ouder, dan ben je hartelijk welkom bij Focus. Ook en juist als je de eerste keer verhinderd was of nog niet van het bestaan van Focus op de hoogte was. Voorbereiden door een gedeelte uit het boek te lezen is niet nodig, aanhaken kan gemakkelijk. Ronelle Sonnenberg, Martin Boon, Herman en Ruth Schreuders

Zeilweekend
Het tweede weekend van september was een groep van ruim 40 jongeren gaan met begeleiders, dat zijn schippers, op zeilweekend in Friesland. Alles bij elkaar waren zo’n kleine 60 gemeenteleden op pad. Er is, zo laat de zeilcommissie weten, tijdens dit weekend een enorm aantal foto’s gemaakt. Ook heel bijzondere. Op 11 oktober wil de groep met iedereen deze foto’s gaan bekijken en de sterke verhalen erbij vertellen. Dat zal gebeuren in de kelder van de Lichtkring, vrijdag 11 oktober, 20.00 u.

Hartelijke groeten,

Ds. Kees van Stralen