Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht bij de komende week

Geplaatst 5 dec. 2012 06:01 door Redactie Lichtkring   [ 5 dec. 2012 06:11 bijgewerkt ]
Komende zondag 
De tweede zondag Advent geven de lezingen van het rooster aan: Maleachi 3, 1-4; Filippenzen 1,3-11 en Lucas 3, 1-6. De kerkgangers kunnen komende zondag ook de nieuwe doopschaal bewonderen. De eerdere schaal is door een ongelukje gebroken. De nieuwe schaal is net als de vorige van glas en heeft een fraaie structuur en mooi gepolijste afwerking. Van precies hetzelfde materiaal is een ovale schaal gemaakt voor de Stiltenis. In deze zijzaal van de Kerkzaal worden bij het overlijden van een gemeentelid witte stenen gelegd met daarop geschreven de naam, geboortedatum en datum van overlijden. Omdat beide schalen van hetzelfde materiaal en een zelfde structuur zijn, is nu ook zichtbaar een verband tussen doop en overlijden.  

Contactmaaltijd
Elke laatste vrijdag van de maand is er een contactmaaltijd in de Lichtkring. En elke maaltijd is er de mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te geven voor een goed doel.  Dit jaar is de keuze gevallen op de Kerstpakkettenactie van het Diaconaal Platform Alphen in samenwerking met Alphen C.C. Er is namens de deelnemers € 250,70 overgemaakt.

Ouderavond
Maandag 10 december wordt er weer een ouderavond georganiseerd voor alle ouders van catechisanten. Ouders van een catechisant zijn van harte uitgenodigd om kennis te maken met wat er gebeurt tijdens de catechisatie. Vanaf 19:45 uur staat de koffie klaar en om 20:00 beginnen we met het programma. U kunt zich opgeven bij de leidinggevende van de catechesatiegroep waar uw zoon of dochter aan deelneemt. ook is het mogelijk u aan te melden via  jeugdwerker@pkn-lichtkring.nl 
Seniorengroep. 

Woensdag 12 december is er weer Seniorengroep. We gaan verder met het bespreken van de Onze Vader. We beginnen om 10.00 u.

God of mens?
Wie een film kijkt, kan dat met verschillende gedachten doen. Is het helemaal duidelijk hoe de film eindigt, inclusief een mogelijk happy end? Of laat de film het einde open?
Vrijdag 14 december gaan we de film des hommes en des dieux bespreken. De film gaat over een groep monniken in Algerije die steeds verder in het nauw wordt gedreven door de burgeroorlog die om hen heen woedt. De monniken besluiten op hun plek te blijven. 
Staat God of de mens voorop bij hun keuze? Maken ze hun keuze vooral wegens hun religieuze roeping, of op humanitaire gronden, uit solidariteit met de dorpelingen?  In de film zelf wordt een ruimte opengelaten die de kijker moet invullen. Dat is wat we willen doen. De kijker kijkt en vult in...
Vrijdag 14 december 19.30 u. in de Lichtkring.

Avondgebed
Elke dinsdagavond is er in de Lichtkring een Avondgebed, in de Stiltenis. Aanvang 19.30 u.

Aangenaam Kennismaken
Woensdagavond 9 januari 2013 is de eerste avond van deze cursus. De ondertitel is: ABC van het Christelijk geloof. Het is bedoeld als (hernieuwde) kennismaking met de inhoud en de betekenis van het christelijk geloof. De cursus staat open voor belangstellenden en iedereen die zich uitgedaagd voelt om mee te doen. Kerkelijke achtergrond noch opleiding of kennis zijn van belang. De cursus is in de Lichtkring. 
Interesse? Geef een seintje en u krijgt de folder.

Hartelijke groet,

ds. Kees van Stralen.

Comments