Bericht over komende week

Geplaatst 13 sep. 2012 13:37 door Redactie Lichtkring   [ 15 sep. 2012 13:16 bijgewerkt ]
Komende zondag
De dienst van zondagmorgen is onderdeel van het startweekend. De schriftlezing zal zijn Handelingen 8, 26 – 40. De vraag ‘Begrijpt u ook wat u leest?” (vs. 30b), zal op een interactieve wijze aan bod komen. Deze dienst zal afscheid worden genomen van ds. Mendie Hofma. Voorgangers in de dienst zijn ds. Mendie Hofma en ikzelf.

Startweekend
Zaterdagmiddag 15 september is er de mogelijkheid mee te doen aan een strandwandeling. Sommige deelnemers aan deze wandeling nemen hun vlieger mee om op het strand te vliegeren. Er is een bus. Vertrek bij de Lichtkring om 12.30 u.
Vanaf 17.00 u. is er een BBQ achter de kerk op het plein. Zoals het er nu uitziet, komt er een gevarieerd programma ‘live on stage’, zijn met verrassende optredens.

Twitterdienst
Zondag 23 september zal er voor de eerste keer in de Lichtkring een twitterdienst zijn. Voorganger is Harmke Heuver. Onze eigen jongerenband verleend medewerking aan deze dienst.

Jongerenreis naar Taize
Tenminste vijf aanmeldingen zijn er voor deze jongerenreis, die vanuit verschillende PKN gemeenten en de R.K. Parochie wordt georganiseerd. Een aantal jonge mensen weet nog niet zeker of ze mee kunnen, maar gaat de eigen mogelijkheden serieus na. De groep kan dus nog groter worden. Vertrek is zondag 14 oktober en de terugreis is zondag 21 oktober 2012. Dit is de herfstvakantie. Collega Franc de Ronde gaat ook mee naar Taize. Wie alsnog mee zou willen, moet dat voor 1 oktober kenbaar maken: fcderonde@gmail.com. Zie ook: www.facebook.com/ Taizereis2012

Huiscatechese
Deze week worden de uitnodigingen verspreid voor de huiscatechese. Dit jaar zijn er ten minste zeven groepen. In de bovenbouw is het onderwerp: Rondje Kerk. Wat gebeurt er in en vanuit de kerk? Allerlei aspecten van kerk en gemeentezijn worden op creatieve wijze behandeld. De onderbouw heeft dit jaar als onderwerp de Tien Geboden. We zijn heel blij dat ook dit jaar het weer is gelukt om de vacatures voor de leiding van huiscatechese te vervullen.

Vorming en Toerusting
Het boekje met het programma voor dit seizoen wordt met het Wijkbericht van september verspreid. En ook deze keer is er zo’n handige jaarkalender in opgenomen waar op een A4tje het aanbod snel is terug te vinden.

Seniorenkring
Woensdag 19 september komt deze groep voor de eerste keer van dit seizoen bijeen. Als het goed is, hebben alle deelnemers van vorig jaar persoonlijk een uitnodiging ontvangen. Als u mee wilt doen: weet u welkom! Lichtkring, 10.00

Verzoening
Wat is de verzoening die in Oude- en Nieuwe Testament naar voren komt? En in de kerk van nu? Prof. dr. A. van der Kooij en prof. dr. H.J. de Jonge (beiden uit Leiden) zullen op woensdag 26 september in de Lichtkring deze onderwerpen inleiden.

Hartelijke groet,
ds. Kees van Stralen.