Bericht over komende week

Geplaatst 20 sep. 2012 10:54 door Redactie Lichtkring   [ 21 sep. 2012 08:53 bijgewerkt ]

Komende zondag
Het rooster noemt als lezingen Deuteronomium 13, 1-5 en Marcus 9,30-37.
De leerlingen worden in Marcus geconfronteerd met een kind dat door Jezus in het midden wordt gezet. Het kind als beginneling bij uitstek.

Jeugdwerker
We zijn blij dat er na een lange, lange vacaturetijd weer een Jeugdwerker in de Lichtkring is. Martin Boon is zijn naam. Hij zal komende zondagmorgen zich voorstellen en de belofte van geheimhouding afleggen. Ook op deze plaats heten wij hem van harte welkom.

Startweekend
Het was prachtig weer, zaterdag 15 september jl. Bij terugkomst van de strandwandeling was zichtbaar aan de deelnemers dat ze hadden genoten. De aansluitende BBQ achter de kerk op het plein werd een heel plezierig samenzijn.
Het ‘live on stage’ leverde verrassende optredens op. Hanna van der Nagel zong, de meidenband Twibv bracht uiterst sfeervolle muziek en zang ten gehore. Eline Ossevoort zong prachtig, De  jonge Vera van der Nagel deed een heel geslaagde play-back. En het optreden van een heus medium bracht heel nieuwe inzichten ter sprake over de aanstaande verhuizing van Mendie Hofma en haar gezin....
Anja Verduyn las een aantal door haar geschreven verhalen voor in de sfeer van Jip en Janneke. Alleen waren de namen nu Kees en Mendie. Het leverde heel humoristische teksten op waar de aanwezigen veel in herkenden.
Op startzondag werd in de kerkdienst in formeel opzicht afscheid genomen van ds. Mendie Hofma. De dienst had een interactief karakter. Zo waren er, na het bekijken van een filmpje, vrienden van vroeger, twee vragen aan de gemeenteleden: neem je je vrienden mee naar de kerk - als dat niet zo is, wat is ervoor nodig om het wel te doen? En de tweede vraag: kun je in maximaal twee zinnen zeggen wat je geloof is? De gemeenteleden gingen in de kerkzaal over deze vragen in gesprek. De beide predikanten eveneens en wij lieten ons persoonlijk antwoord op de vragen horen aan de gemeente.

Twitterdienst
Zondag 23 september zal er voor de eerste keer in de Lichtkring een twitterdienst zijn.
Voorganger is Harmke Heuver, samen met de Jeugdwerker Martin Boon. Onze eigen jongerenband o.l.v. Jurjen Bade, verleent medewerking aan deze dienst.
Op de site van de Lichtkring is te zien hoe je zelf actief mee kunt doen aan de twitterdienst. Neem vooral je iPod, smartphone, tablet of laptop mee naar de kerk, dan kun je actief mee twitteren.

Bijbelgroep Dukdalf
Dinsdag 25 september is de eerste bijeenkomst van dit seizoen. We komen, zoials gebruikelijk, weer bij elkaar in de huiskamer van de Dukdalf, 19.00 u.

Avondgebed
Elke dinsdagavond is er in de Lichtkring een Avondgebed, in de Stiltenis. Aanvang 19.30 u.
Verzoening
Wat is de verzoening die in Oude- en Nieuwe Testament naar voren komt? En in de kerk van nu?
Prof. dr. A. van der Kooij en prof. dr. H.J. de Jonge (beiden uit Leiden) zullen op woensdag 26 september in de Lichtkring deze onderwerpen inleiden.

Gemeentereis
Dinsdagavond 2 oktober is er een informatieavond over de voorgenomen gemeentereis naar Israël en de Palestijnse gebieden. Aanvang 20.00 u. in de Lichtkring.
De reis is gepland van zaterdag 27 april tot zondag 5 mei 2013. Wie meer wil weten: graag een seintje.

Hartelijke groet,
ds. Kees van Stralen.