Bericht over komende week

Geplaatst 30 jan. 2013 00:17 door Redactie Lichtkring   [ 31 jan. 2013 13:16 bijgewerkt ]
Komende zondag
Mevr. drs. L. van der Meijden uit Leiden zal voorgaan. In het kader van het project kleine avondmaalscatechese van de kindernevendienst is het onderwerp deze keer de eredienst.

Dooptweeluik
Wat beloof je met de doop van je kind?
Ouders die in 2012 hun kind hebben laten dopen, zijn uitgenodigd om mee te doen aan het dooptweeluik. Dat gebeurt op twee avonden waar we met elkaar de betekenis van de doop voor het kind, de ouders en de kerk bespreken. En de vraag hoe je inhoud kunt geven aan de gelofte die je bij de doop hebt gedaan. De eerste avond is 11 februari, de tweede 4 maart. Beide keren in de Lichtkring.

De Psalmen gezongen, toen en nu
Velen van ons leerden de psalmen zingen in kerk en school. En velen leerden de psalmen zingen in de Oude Berijming. Tot in 1967 de Nieuwe Berijming kwam, waarbij ‘ ’t hijgend hert’ ineens veranderde in ‘de moede hinde’. Volgend jaar komt er een Nieuw Liedboek, maar de psalmberijming krijgt geen opknapbeurt. In 2013 blijven we dus psalmen zingen op taal van 50 jaar geleden. Is dat prettig of juist jammer? Hoe is het trouwens gegaan met die psalmberijmingen in ons land? Wie is er mee begonnen? En hoe kwam het dat er zelfs sprake is geweest van een ‘psalmenoproer’? Twee avonden over de gezongen psalmen, met daarin de
volle aandacht voor de geschiedenis van de psalmberijmingen, iets over hedendaagse zangvormen van de psalmen. De vraag: hoe komen de psalmen in het Nieuwe Liedboek? En samen bekijken we een paar psalmberijmingen door de tijden heen. En wat is mooier dan tot slot weer samen zingend af te sluiten, want gelovigen weten: de psalmen blijven zingen! De avonden worden geleid door ds. Cort van der Linden.
Lichtkring, de maandagen 4 februari en 11 februari. Aanvang 20.00 u.

Op weg naar Pasen...
Aan de veertigdagenkalender wordt de laatste hand gelegd. En de eerste voorbereidende besprekingen zijn gestart voor het Triduüm, de drie dagen voor Pasen.

Belijdeniscatechese
Wel eens gedacht (misschien zelfs wel langere tijd geleden…) om belijdenis te doen en is het daar niet van gekomen? Er heeft zich reeds een kandidaat gemeld. Uiteraard betekent deelname aan deze activiteit niet automatisch dat je belijdenis moet doen.
Ermee bezig zijn is al van betekenis. Wie meer wil weten – geef even een seintje.

vriendelijke groet,

ds. Kees van Stralen.