Bericht over komende week

Geplaatst 27 sep. 2012 04:39 door Redactie Lichtkring   [ 27 sep. 2012 04:40 bijgewerkt ]
Komende zondag
De voorganger is ds. van Viegen uit Waddinxveen.

Afgelopen zondag
Er waren twee diensten in de Lichtkring. In de morgendienst presenteerde Martin Boon zich als de nieuwe jeugdwerker en legde hij de belofte van geheimhouding af. ’s Avonds was er een twitterdienst, waarover Martin Boon elders op deze website schrijft.

Meeleven
Een aantal gemeenteleden leeft tussen hoop en vrees. De gezondheidssituatie is soms sterk veranderd en dat betekent uitermate veel beperkingen, vaak vanwege ouderdom. Maar ook in een gezin met jonge kinderen kan het leven ineens een heel andere wending nemen. Tussen hoop en vrees leven...
Leven wij in oplettendheid mee. En in gebed.

Contactmaaltijd
Eten, je doet het iedere dag. Maar samen eten wellicht niet. En samen eten met anderen zeker niet iedere dag. Maar wie het gezellig lijkt om gezamenlijk te eten en daarbij andere gemeenteleden te ontmoeten kan elke laatste vrijdag van de maand
terecht in de Lichtkring. Er wordt dan een eenvoudige maaltijd bereid van soep en brood. Minimum- of maximumleeftijden kennen we niet, wel vragen we mensen die het leuk vinden om af en toe soep te willen maken. Iedere maaltijd wordt begonnen
met samenzang en gebed. Vrijdag 28 september kunt u weer aanschuiven. U kunt zich opgeven bij uw wijkteam of bij Cora Schokker, tel. 490485 of Kees Nievaart, tel. 426327.

Kerkradio en website
Omdat de site van de Lichtkring eventjes onbereikbaar was, konden kerkdiensten later niet meer worden beluisterd. Wie zo’n dienst alsnog zou willen beluisteren, kan contact opnemen met Panc Eikelenboom, panceikelenboom@gmail.com. Intussen is de (nieuwe!) site www.pkn-lichtkring.nl weer in de lucht en kan als vanouds een kerkdienst gehouden in de Lichtkring ook later worden beluisterd.

Avondgebed
Elke dinsdagavond is er in de Lichtkring een Avondgebed, in de Stiltenis. Aanvang 19.30 u.

Gemeentereis Israël
Dinsdagavond 2 oktober is er een informatieavond over de voorgenomen gemeentereis naar Israël en de Palestijnse gebieden. Een aantal gemeenteleden heeft zich al aangemeld. Als u geïnteresseerd bent, bent u ook van harte welkom. Aanvang 20.00 u.
in de Lichtkring. De reis is gepland van zaterdag 27 april tot zondag 5 mei 2013. Wie meer wil weten: graag een seintje.

Hartelijke groet,
ds. Kees van Stralen.