Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht over komende week

Geplaatst 11 okt. 2012 06:33 door Redactie Lichtkring   [ 11 okt. 2012 06:42 bijgewerkt ]
Komende zondag  
Het is een dienst, ook met/voor doven en slechthorenden. Voorganger is ds. F.C. van Dijke, een van de dovenpredikanten van de PKN. Hij is ondermeer afgelopen voorjaar voorgegaan in de Lichtkring en dat leverde toen in gebarentaal, duidelijk zichtbare verbeeldingen van Bijbelse woorden op. 

Avondmaal aan huis
Wie daar om persoonlijke redenen, b.v. vanwege ziekte, aanleiding toe ziet, kan vragen om de viering van het Heilig Avondmaal aan huis. De viering van het Avondmaal in de Lichtkring kan ook aanleiding zijn: wellicht kunt u op dat moment niet zelf aanwezig zijn, maar wilt u wel thuis aan de viering meedoen b.v. via de kerkradio. Dat kan! Ook kan na afloop van de Avondmaaldienst aan huis de viering plaats vinden. Een seintje naar uw wijkteam of een van de diaken is voldoende.

Taizédienst
Zondagochtend 14 oktober om 06.30 uur  vertrekken enkele auto’s vanaf Alphen station naar Taizé. We wensen de groep van harte een goed en spiritueel verblijf toe. En we hopen dat de weg naar de Taizédienst in de Lichtkring van 28 oktober a.s. gevonden mag worden.

Seniorengroep
Woensdag 17 oktober komt de groep weer bijeen. Aanvang 10.00 u.

Naastenliefde...
Dr. G. Manenschijn zal als eerste van twee avonden op 23 oktober een inleiding houden over Naastenliefde. Twee weken later, 6 november, zal hij een inleiding houden over Vijandliefde. Manenschijn zelf heeft als titel gekozen: van Naastenliefde tot Vijandliefde. Dat is een uitdagende titel! Beide avonden in de Lichtkring, aanvang 20.15 u.

Bijbelquiz
Dinsdag 30 oktober is het weer zover: de Jaarlijkse Bijbelquiz. In samenwerking met de afdeling Alphen van het Nederlands Bijbelgenootschap. Lichtkring, vanaf 19.30 u. 

Tweede Twitterdienst
Om alvast te noteren: zondagavond 16 december is de tweede twitterdienst in de Lichtkring.

Hartelijke groet,
ds. Kees van Stralen.

Comments