Bericht van de Algemene Kerkenraden, 31 oktober 2013

Geplaatst 2 nov. 2013 05:44 door Redactie Lichtkring
Op 31 oktober hebben de gereformeerde en hervormde algemene kerkenraden besloten de gereformeerde en hervormde wijkgemeenten Kerk en Zanen te verenigen tot de zelfstandige Protestantse Gemeente “de Lichtkring” te Alphen aan den Rijn. Als gevolg hiervan gaan ook de wijkgemeenten rond de Adventskerk en de Maranathakerk verder als zelfstandige gemeenten. Dit besluit is genomen met instemming van de drie wijkgemeenten, nadat deze hun gemeenteleden over het voorgenomen besluit van 30 mei 2013 hadden geïnformeerd en gehoord. De algemene kerkenraden zullen het besluit nu ter goedkeuring voorleggen aan het breed moderamen van de Classis Alphen aan den Rijn en de notariële afwikkeling van de verzelfstandiging verder voorbereiden.

Bovenstaand bericht is een samenvatting van het volledige bericht van de Algemene Kerkenraden. Het volledige bericht kunt u lezen via DEZE LINK of middels de bijlage onderaan dit bericht.

Ċ
Redactie Lichtkring,