Bericht van de diaconie

Geplaatst 6 dec. 2016 05:47 door Redactie Lichtkring
Het einde van het jaar is ook voor de diaconie een drukke, maar ook gezellige, tijd waarin we druk bezig zijn met onder andere de kerstpakkettenactie en de nieuwjaarsontmoeting.
Via deze weg willen we u als diaconie gezegende Kerstdagen en een gelukkig 2017 toewensen.

Nieuwjaarsontmoeting 70+
De jaarlijkse nieuwjaarsontmoeting voor gemeenteleden van 70 jaar en ouder zal worden gehouden op vrijdag 6 januari 2017 vanaf 14:30 tot 16:45 uur. De persoonlijke uitnodigingen hiervoor worden reeds verspreid door de wijkteams. Aanmelden kan via Annet Nievaart (telefoon 426327, e-mail: annet.kees.nievaart@ziggo.nl).

Collecterooster 2017
Net als de afgelopen jaren hebben we als Lichtkring, Adventskerk en Maranathakerk weer een gezamenlijk collecterooster vastgesteld. Dat betekent dat alle collectes in 2017 in de 3 kerken zullen worden gehouden. Bij het vaststellen van de collectedoelen is zoveel mogelijk rekening gehouden met de door gemeenteleden aangedragen doelen, waarvoor dank!

Gezinshereniging statushouders
Voor de diaconale collecte tijdens de kerstavonddiensten in de gezamenlijke kerken hebben we besloten om deze te houden ten behoeve van gezinshereniging van asielzoekers die een verblijfsstatus hebben gekregen. Namens het DPA (Diaconaal Platform Alphen) is dhr. Loppé actief betrokken bij hulpvragen ten behoeve van gezinshereniging.
Mede door dit initiatief en de ter beschikking gestelde gelden via de aangesloten kerken zijn inmiddels de eerste gezinnen uit onder andere Aleppo (Syrië) herenigd.

Collectedoelen
De diaconale collectes eind december 2016 zijn bestemd voor:
Wilt u buiten de collectes om rechtstreeks aan de diaconie overmaken dan kan dit via bankrekeningnummer: NL72TRIO0784885397 t.a.v. Diaconie PKN Lichtkring.
Vergeet uiteraard niet het doel van de collecte in uw omschrijving te vermelden.

Namens de diaconie, Arjo de Bruijn, diaconie@pkn-lichtkring.nl