Bericht van de jeugdwerker

Geplaatst 27 mei 2014 01:25 door Redactie Lichtkring   [ 29 mei 2014 13:51 bijgewerkt ]

Passion-event
Zaterdagavond 19 april om 23.00 uur vond voor het eerst het Passion-event plaats. Het werd een bijzonder samenspel tussen jongerenband, Mixed Voices, jongeren die Bijbelteksten vertolkten en anderen. Het verhaal van Jezus’ lijden, sterven en opstanding werd verteld rond zes kernwoorden. Telkens was er ook een modern popliedje bij deze woorden, zoals overgave, verraad en licht. De teksten van beide werden zo met elkaar in gesprek gebracht, waardoor nieuwe betekenissen ontstonden. Het passieverhaal en de opstanding konden zo (hopelijk) op andere en verrassende wijze beleefd worden. Dit was een experiment. En het is zeker voor herhaling vatbaar. Dat was ook de gemene deler in de reacties na afloop. ‘Volgend jaar weer!’ was een opmerking die ik veel hoorde.

Kerk en school
Nadat ik eerdere meldde dat vanaf volgend jaar het contact tussen de Lichtkring en het Mozaïek een meer structureel karakter krijgt, kan ik dat nu ook voor de Fontein melden. Het plan is om vanaf volgend jaar in elk geval drie contactmomenten tussen kerk en school te hebben: een bezoek aan de Lichtkring van groep vier en een gastles door een predikant of jeugdwerker in de groepen vijf en acht. De roosters moeten nog op elkaar worden afgestemd. Maar zo is het plan. Goed om zo blijvend op elkaar betrokken te zijn.

Hartelijke groet,