Bericht van de jeugdwerker

Geplaatst 16 mrt. 2015 12:54 door Redactie Lichtkring
Jeugdwerk in de Lichtkring

De dagen worden langzaam langer, de zon doet steeds meer haar best een vervroegd gevoel van lente op te wekken en voor de jonge mensen in de Lichtkring staat er van alles op de agenda: Pasen komt eraan!
Maar zover is het nog niet, eerst organiseren de onderbouwgroepen van de catechese op 22 maart de ochtenddienst. Het zal gaan over alles wat we hebben, hoe rijk we zijn en wat we daarmee kunnen doen.
En lukt het daar dan weer van te vasten?
Als het boven in de kerkzaal Palmpasen is, viert de Jeugdkerkplus dat met een paasontbijt in de kelder.
Op donderdag 2 april zullen we met een aantal catechesegroepen in de kelder van de Lichtkring naar ‘The Passion’ kijken, op groot scherm. Enschede lijkt dan ineens om de hoek. De uitzending begint om 20:30 uur, maar kom gerust een kwartiertje eerder om reclame te kijken, altijd leuk.
Zaterdag 4 april om 22:30 uur zal het Paas-event plaatsvinden en zullen we een heel aantal mensen tegenkomen die het verhaal van Pasen met eigen ogen hebben meegemaakt. Met elke persoon trekken we een tijdje op en hebben we een klein gesprekje, zijn we soms vol vragen of daagt de persoon ons juist uit iets te ondernemen, live in de kerkzaal of op film. Deels zullen ze ook iets van de Bijbel vertellen, over het paasverhaal of op een andere manier en steeds met muziek die je ook op de radio, Spotify of iTunes hoort. Dit wil je niet missen! En als je oud genoeg bent om naar de Jeugdkerkplus te gaan, kun je in de kelder blijven slapen.
De volgende dag sta je heerlijk vroeg op met de muziek van gisteravond nog in je hoofd, want op paasmorgen 5 april organiseert de jeugdkerk om 9:00 uur een paasontbijt en schuif je om 10:00 uur zo aan bij je ouders in de dienst.

Dat was ‘m voorlopig weer,
Bram Alblas