Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van de jeugdwerker

Geplaatst 3 jun. 2015 10:41 door Redactie Lichtkring
Het seizoen zit er bijna weer op en er is veel gebeurd sinds ik in september voor de Lichtkring aan de slag mocht. Het begon eigenlijk op het zeilweekend waar ik een dag als schipper ondergedompeld werd in jong-Lichtkring. Even later in september trapte het jeugdwerk af met een gezamenlijke avond voor iedereen die op één of andere manier bij het jeugdwerk betrokken is. Het lijkt alweer lang geleden, voor mij was het een moment waarop ik veel van de jeugdleiding uit de Lichtkring voor het eerst leerde kennen en gezichten kon koppelen aan de namen waar ik van had horen zeggen. Daar maakte ik ook de eerste afspraken om bij mensen te eten en wat verder kennis te maken. Een hand schudden is een goed begin, samen eten levert vaak mooie gesprekken op.

Eén van de mooie dingen die we in de Lichtkring mochten doen was het Paasevent, Stille Zaterdagavond om half elf. Een collage van muziek en verhalen, gespeeld door de jeugdband en Mixed Voices, en verhalen verteld door verschillende vertolkers. Prachtig om met zoveel mensen samen een event voor te bereiden en te zien hoeveel talenten er in de Lichtkring bij elkaar komen. Maar ook mooi om te zien hoe muziek die je gewoon op de radio kunt horen of van het internet kunt streamen, zo iets van het paasverhaal kan vertellen. Dat een nummer als ‘Ken je mij’ van Trijntje Oosterhuis elke volgende keer dat je ernaar luistert iets met Pasen te maken heeft. Aan de betekenissen die je aan zo’n nummer kunt toeschrijven kan een nieuwe worden toegevoegd en blijkt het je ineens ook iets over God of Jezus te kunnen laten zien.

Naar de zomer toe begint de voorbereiding voor volgend seizoen alweer. Hoe steken we de catechisatie in? En wat hebben we te bieden voor jongeren van 18 jaar en ouder? Vragen waar de zomer ruimte voor geeft.

Bram Alblas
Comments