Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van de jeugdwerker

Geplaatst 4 okt. 2016 05:28 door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-6/Nathan%20Tramper%20150x150.jpg
Het is nu een maandje geleden dat ik begonnen ben bij de Lichtkring als jeugdwerker. De eerste activiteit waar ik bij mocht zijn was gelijk een van de hoogte punten van het jeugdwerkseizoen namelijk: het zeilweekend! Toch blijkt dit hoogte punt voor jeugdwerkers niet altijd alleen maar leuk en mooi te zijn. Na een rustige zeildag op zaterdag was de wind op zondagmiddag behoorlijk fors. En ondanks de ervaren schipper lag mijn bootje halverwege op zijn kop!
Het mooie was dan wel weer om te merken hoeveel bootjes, zowel van de Lichtkring als daarbuiten, je gelijk komen helpen. Een belangrijke en leerzame les: omslaan of vallen is niet erg in het leven als je maar zorgt dat er altijd mensen om je heen zijn die je overeind kunnen helpen. Ik heb gemerkt dat de Lichtkring voorziet in zo’n groep met mensen om je heen. Dat is waardevol en zeker binnen het jeugdwerk ook essentieel.

Verder zijn deze maand ook de catechisatiegroepen weer gestart. De onderbouw gaat het dit eerste half jaar hebben over de tien geboden en de bovenbouw over diaconaat. Leuk om te zien hoe enthousiast alle groepen weer zijn begonnen en hoe een fijne en opbouwende tijd ze nu al samen hebben gehad! Zelf mag ik komend jaar de derdeklassers van de middelbare school catechisatie geven samen met Eric. En ook dit beloofd na een goede start een mooi jaar te worden.

Tot slot ben ik natuurlijk nog veel bezig met inwerken. Mensen leren kennen. Alle jeugdgroepen bezoeken. Veel jongeren spreken. Nadenken over visie en beleid voor het jongerenwerk. En help ik mee met het opzetten van Kliederkerk. Mocht je nog goede ideeën hebben over jeugdwerk of wil je iets anders tegen mij zeggen? Spreek me dan vooral aan na de dienst (ik ben er in ieder geval de eerste twee zondagen van de maand) of stuur een e-mailtje! Ik leer jullie in ieder geval graag kennen en zie er naar uit om verder met jullie samen te werken!

Groetjes,
Nathan Tramper

Comments