Bericht van de jeugdwerker

Geplaatst 9 nov. 2016 01:51 door Redactie Lichtkring
“Waar denk je aan als je deze (paas)kaars ziet branden?” Dit was een vraag die Henriëtta aan de kinderen van de basisschool stelde tijdens de rondleiding die zij kregen bij ons in de kerk. De kinderen krijgen deze rondleiding elk jaar voorafgaand aan de kerk en scholendienst. Een van de antwoorden is me bij gebleven, namelijk: “De kaars ook weer uit te blazen want anders vliegt de kerk misschien wel in brand!” Kinderen zijn soms zo lekker nuchter en kunnen bovenal nog genieten van het mooie in de kerk. Heeft u bijvoorbeeld wel eens vol bewondering naar het plafond zitten staren omdat het zo’n bijzondere vorm heeft? En vol met lichtjes zit!

Naast deze mooie rondleiding ben ik veel bezig geweest met een nieuw initiatief genaamd ‘Kliederkerk’. Op zondag 13 november gaat deze voor het eerst van start! Kliederkerk is een mooie nieuwe manier van ‘kerkdienst’ voor jonge gezinnen. Het is een samenkomst waarbij kinderen, tieners en volwassen elkaar en de Bijbel ontmoeten in gesprek, een verhaal, een maaltijd en veel knutselwerkjes. Meer informatie over kliederkerk, foto’s en verhalen kunt u vinden op Facebook (www.facebook.com/KliederkerkKerkEnZanen) of natuurlijk in mijn volgende bericht.

Naast de eerste keer Kliederkerk heb ik binnenkort een netwerkborrel met alle jeugdwerkers, jeugdouderlingen en geïnteresseerden van de kerken in Alphen aan den Rijn. Tijdens deze borrel gaan we onder andere nadenken over Alphen brede jeugdactiviteiten en hoe we als kerken onderling elkaar kunnen ondersteunen. Mooi om te zien dat kerk zijn niet alleen iets is van de Lichtkring maar dat we samen Gods Koninkrijk vormen.

Tot slot is er in de laatste editie van ‘Kerken rond Rijn en Gouwe’ een interview te vinden dat gehouden is met Martijn de Jong (jeugdwerker De Bron en Goede Herderkerk) en mij over onze drijfveren als jeugdwerker. Mocht u nou meer willen weten hierover of een vraag hebben, spreek me dan gerust aan na een dienst of als u me ergens anders ziet lopen. Ik ga graag met u in gesprek!

Groetjes,
Nathan Tramper