Bericht van de kerkenraad

Geplaatst 29 aug. 2020 03:20 door Redactie Lichtkring
Lieve gemeenteleden,
Wat is het toch jammer dat we elkaar niet allemaal tegelijk mogen zien op zondag! En wat missen we alle activiteiten die we rond de kerk met elkaar doen. Natuurlijk zijn we dankbaar dat we met meer en meer mensen op zondag bij elkaar kunnen komen tijdens de kerkdienst, maar wat zouden we allemaal toch niet graag meer willen. We willen zingen, met elkaar koffie drinken, elkaar een hand geven en een goede zondag wensen. En wat missen we dat. Helaas is dit wel voorlopig het “nieuwe normaal”. We zullen met deze beperkingen moeten omgaan, maar dit betekent niet dat we ons maar bij de pakken moeten neerleggen. We moeten met elkaar oppakken wat we kunnen en steeds blijven kijken waar we ons kunnen verbeteren en waar nog mogelijkheden liggen om met elkaar activiteiten te blijven doen. Goede voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de buurtkeuken in augustus, of het komende zeil-event voor de jeugd begin september.

Als kerkenraad zijn we ook dankbaar dat u ons weet te vinden met uw vragen en opmerkingen over hoe alles nu gaat. We proberen u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van wat we besluiten en ook waarom we dit doen. Blijf ons vooral benaderen, wij horen graag van u! Dankbaar zijn we ook voor het aanbod van verschillende gemeenteleden om mee te denken over hoe we bijvoorbeeld de diensten zo goed mogelijk kunnen afstemmen op zowel de mensen in de huiskamer als in de kerk. Dit is niet makkelijk en ook een hele uitdaging voor de voorgangers! Om deze reden gaat de kerkenraad ook samen met een aantal gemeenteleden begin september een brainstorm sessie houden. Niet alleen over de Eredienst, maar ook over de andere activiteiten die ons samen kerk maken. We houden u op de hoogte!

Vooral het zingen is een onderwerp waar we als kerkenraad erg mee worstelen. Hoe mooi de muziek ook is tijdens de dienst, hoe leuk de filmpjes met muziek ook zijn, iedereen mist het samen zingen tijdens de dienst. Maar dit is wel een onderwerp dat vraagt om een heel zorgvuldig besluit. Er zijn gemeenteleden die graag nu al willen zingen maar er zijn ook gemeenteleden die nu nog niet willen zingen. Zeker is dat, met de huidige richtlijnen, het in de opstelling die we nu hebben niet mogelijk is om te zingen, er zullen dan minder plaatsen beschikbaar zijn. De kerkenraad zal in september verder onderzoek doen naar de mogelijkheden, dit is ook een onderwerp wat we tijdens de brainstormsessie willen behandelen. Wel willen we al beginnen met het zingen van 1 of 2 liederen buiten na de dienst. Zo gauw we als kerkenraad hierover een besluit hebben genomen zullen we dit gelijk met u delen.

Tenslotte willen we graag benadrukken dat, met de startzondag en het nieuwe seizoen voor de deur, het de bedoeling is dat alle activiteiten zoals bijvoorbeeld catechese, clubwerk, koffie-ochtenden, voor zover mogelijk weer doorgaan. Misschien wordt de vorm iets anders, misschien moet het op een andere locatie dan we gewend zijn, maar we gaan gewoon met elkaar aan een nieuw seizoen beginnen!

Met een hartelijke groet, Jeen Duker