Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van de pastor

Geplaatst 10 nov. 2016 09:59 door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-1/Henrietta%20van%20Gosliga%20150x150.jpg
Kerk en schooldienst 

Afgelopen zondag, 6 november, hadden we gasten in de kerk: de kleuters van basisschool het Mozaïek.
Ze hebben op school hard geoefend met het zingen van de liedjes die ze zondag ook in de kerk hebben gezongen.
Ze hebben gepraat over wat vriendschap betekent, en daar hebben we zondag ook in de kerk over gepraat.
We hebben geluisterd en gekeken naar het verhaal van David en Jonathan.
Het was een mooie dienst waarin iedereen zijn beste beentje heeft voor gezet! 

25+groep 
Elke maand komt de 25+groep bij elkaar. Het is goed om elkaar te ontmoeten en te horen waar een ieder mee bezig is. Na een rondje wel en wee gaan ze aan de slag met het boek Leven in het koninkrijk. Wat betekent dat: leven in het koninkrijk? Wat vraagt dat van je? Wie is de koning van dat koninkrijk en waar is het koninkrijk? Spannende vragen die in een gezellige sfeer bij de kop worden gepakt. 

Dukdalf 
Ook de Dukdalfgroep komt elke maand bij elkaar. We praten dan over het ritme van de dag. Wat doe je als je opstaat? En waarom? Wat je doe je daarna? We lezen daarbij verhalen uit de Bijbel en zingen liedjes uit het Dukdalfliedboek. Het zijn hele gezellige uurtjes waarbij iedereen zijn of haar verhaal vertelt. 

18+groep 
Er zijn vele mailtjes gestuurd naar de 18plussers in de gemeente, omdat we, Henrietta en Nathan, graag een 18+groep wilden gaan starten. Afgelopen vrijdag hebben we met drie 18+plussers gegeten in de Kelder en geïnventariseerd waar de behoeftes liggen. Daar wordt nog verder over nagedacht, maar als je het leuk vindt om daar invulling aan te geven, meld je dan bij Nathan. 

Wijkmaaltijd 
Twee weken geleden, vrijdag 28 oktober, mocht ik de opening verzorgen van de wijkmaaltijd. Er was wat verwarring over de aanvangstijd, maar om 17.45 ging iedereen de kerkzaal binnen. We hebben liederen gezongen, uitgekozen door Bram, ik heb iets verteld over de Kerk en schooldienst en na het gebed ging iedereen aan tafel. Er waren heerlijke soepen en daar hebben we wel even voor geklapt. Het was een gezellig samenzijn. 

Verder 
Het klinkt nog een eind weg maar de eerste gedachten over de gezinsviering op Kerstavond gaan al over de mail. Leuk om daar over na te gaan denken; Zo’n oud en bekend verhaal laten klinken in 2016. Een verhaal van hoop, licht en toekomst. Wie wil dat niet horen en meemaken?! We houden u op de hoogte! 

Pastoraat 
Stelt u prijs op een gesprek met mij? Bel, mail, of geef een seintje. Ook al ben ik tijdelijk werkzaam, schroom niet om contact met me op te nemen! 

Met een hartelijke groet, 
Henrietta van Gosliga

Comments