Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van de predikanten

Geplaatst 19 apr. 2016 10:02 door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-1/Lichtkring%20150x150.jpg
Vieren en doen

24 april lezen we verder in het boek koningen. Centraal staat: I Koningen 18: 20-40.
Vanaf 1 mei beginnen de diensten weer om 9.30 u.

Dauwtrappen voor vroege vogels…
Hemelvaartsdag, 5 mei a.s., gaan gemeenteleden van de Adventskerk dauwtrappen.
Gemeenteleden van de Maranathakerk en de Lichtkring zijn van harte uitgenodigd mee te doen!
Om 6.30 uur vertrekt de groep per fiets vanaf het voorplein van de Adventskerk in de Julianastraat naar het Zaanse Rietveld. Onder leiding van IVN gidsen gaat de groep de polder in om een wandeling te maken met een fotowedstrijd voor jong en oud!
Daarna staat er een heerlijk ontbijt klaar, voordat we terug fietsen naar de Adventskerk voor een kerkdienst waar ds. Kees van Stralen voor gaat. De dienst begint om 09.30 uur.
Aanmelden voor het dauwtrappen kan via het emailadres dauwtrappen@adventskerk.info óf tel. 470801. 

De Marriage Course, 2016
Al heel lang getrouwd? Of misschien nog maar een paar jaar? Niet getrouwd, maar wel een serieuze relatie? Als jullie je relatie blijvend willen versterken, dan is de Marriage Course echt iets voor jullie.

Ook dit jaar organiseren we weer een serie van 7 avonden van verdieping en ontspanning. Het is voor iedereen die extra tijd en aandacht wil geven aan zijn of haar relatie. Soms denken mensen dat de Marriage Course is voor mensen met problemen in hun relatie. Natuurlijk zijn zij welkom, maar net zo goed de stellen die het goed hebben samen. Tijd en aandacht voor elkaar en een verdiepend gesprek is in elke relatie belangrijk. In de inleidingen verwijzen we regelmatig naar Bijbelse noties, maar ook wanneer je niet gelooft heeft de Marriage Course je veel te bieden.

De avond begint met een heerlijke maaltijd gekookt door koks uit onze gemeente.
Kosten, 20 euro per avond per stel + 8.50 voor een boekje
Wanneer: Donderdagavond van 18.45-21.45 uur. 19 mei, 2 juni, 16 juni, 30 juni 2016
Waar: In de kelder van de Lichtkring, Amerikalaan 91, Alphen aan den Rijn
Na de zomervakantie plannen we in overleg de laatste 3 avonden.
Meldt u aan bij de onderstaande contactpersonen
Sjoerd en Loes Smit, 430032, sjoerd@elvezet.nl
Jurjen en Monique Bade, 472115, moniquebade@hotmail.com

De begerige bankrover…
Ouderwetse misverstanden en taalgrappen. De uit gemeenteleden bestaande toneelgroep Licht bracht 9 april het stuk ‘de begerige bankrover’ op de planken in de Lichtkring.
Erg leuk en wat bijzonder dat deze groep zich zo heeft willen inspannen! Ook zo’n avond met veel gelach en een grote dosis zelfspot, is onderdeel van de gemeenteactiviteiten.
De opbrengst van de kaartverkoop is voor het project van Rima Nasrallah en Wilbert van Saane, werkzaam in Beiroet, Libanon.

Kleine Pelgrimage geslaagd
Zondagavond 17 april was er een korte Ionaviering in de Lichtkring. Aansluitend was een kleine pelgrimage die ons, in verstilling, door de wijk Kerk en Zanen via het beeld van de Romein langs de N11 bracht naar de wijktuin aan de Afrikalaan. Daar spraken we over ‘niet zien en toch geloven’ en sloten af met een Ionalied.

Omzien naar elkaar

Je hebt soms een Aaron en Hur nodig, zoals onlangs iemand zei. Aaron en Hur ondersteunden Mozes, letterlijk. (Exodus 17:12) Wat is het wezenlijk dat er tekenen zijn van meeleven. Een kaartje, een bemoedigend woord of een andere vorm van belangstelling. Het zijn kleine dingen, maar ze zijn van grote betekenis!
Lang niet iedereen stelt het op prijs om bij name genoemd te worden in het Kerkblad. Het vraagt soms oplettendheid van gemeenteleden om te onderkennen wie er aandacht verdient.

Vakantie
Van 1 t/m 7 mei heeft ds. Sonnenberg vakantie. Ds. Van Stralen neemt waar. 
Comments