Bericht van de predikanten

Geplaatst 3 mei 2016 10:21 door Redactie Lichtkring
Vieren en doen

15 mei is het Pinksteren. Elke Pinksterdienst is natuurlijk een feest, maar dit jaar vieren we dubbel en dwars feest: de Lichtkring bestaat 25 jaar (daarover elders meer) en een jongere doet belijdenis van het geloof. Belijdenis doen van het geloof is in onze tijd niet vanzelfsprekend. Heel blij zijn we dan ook dat deze jongere in onze gemeente die stap wil zetten. De lezing is uit Handelingen 2: 1-13. Muzikaal gezien zal de dienst veelkleurig zijn. In deze dienst gaan ds. Van Stralen en ds. Sonnenberg voor.

Feest van de Geest
Twee kunstenaars, Marry Buiks en Margriet Blanken, hebben een uniek kunstwerk voor de Lichtkring gemaakt. Marry is glaskunstenaar en Margriet schildert. Wat de kunstwerken zijn kunt u zien tijdens het Feest van de Geest. Beide kunstenaars exposeren eveneens overig werk in de Lichtkring.

Fietsroute
Er doen 23 kerken mee aan Feest van de Geest, waaronder de Adventskerk, de Goede Herderkerk en de Lichtkring. Er is een fietsroute die langs alle kerken voert in het gedeelte Groene Hart West. Als uitgangspunt zijn daarvoor de ANWB knooppunten genomen. Zo kunt u de route makkelijk op elke plek starten en in beide richtingen rijden. De kerken liggen soms net buiten de route die ongeveer 30 km lang is.
De fietsroute en de adressen zijn te vinden op de website van Feest van de Geest.

Graffiti, minecraften…
of theater/cabaretscratch… We gaan het doen zaterdag 14 mei in en rondom de Lichtkring. U kunt aan verschillende workshops meedoen of gewoon een pelgrimswandeling maken met begin en eindpunt de Lichtkring.

Deadline
De deadline voor de inschrijving van de Marriage Course is 8 mei (voor meer info zie eerdere berichten). U kunt zich aanmelden bij: Sjoerd en Loes Smit, 430032, sjoerd@elvezet.nl of Jurjen en Monique Bade, 472115, moniquebade

Emmausgroep
Dinsdag 17 mei is er weer Emmausgroep. We gaan verder met het bespreken van levensvragen en komen zo ook telkens weer uit op de Bijbel. Het is goed om bij elkaar te komen in een ontspannen sfeer waar ruimte is voor serieuze vragen, maar ook voor plezier. We starten 20.00 uur.

Seniorengroep
Woensdagmorgen 18 mei komt de seniorengroep bijeen. We starten 10.00 uur.
Als u ook aanwezig wilt zijn bij de boeiende gesprekken: welkom!

Doopdienst
Zondag 22 mei staat als doopdienst op het rooster.

Omzien naar elkaar
Er zijn verschillende gemeenteleden waar het leven nu onomkeerbaar langzaam wegglijdt en waar gebreken overheersend worden.