Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van de wijkpredikant

Geplaatst 22 apr. 2015 03:06 door Redactie Lichtkring
Tussen Pasen en Pinksteren wordt ook de paastijd genoemd. …Tussen Pasen en Pinksteren worden de vrienden van Jezus er stukje bij beetje op voorbereid om waar Jezus zich inzette (gerechtigheid, verzoening, leven) – om dat ‘werk’ nu zélf voort te zetten. Anders gezegd: tussen Pasen en Pinksteren worden we, met een gedachte uit de eerste Petrusbrief (3:15), uitgenodigd rekenschap af te leggen van de hoop die in ons is…Dat die hoop gevierd en geleefd mag worden. Dat de heilige geest ons daartoe zal aanmoedigen, individueel en als gemeente!

Diensten
Met Pasen is er een stuk uit Hooglied gelezen. Pasen heeft alles te maken met de liefde van God en mens. In de themadienst van 26 april lezen we weer een stukje uit Hooglied, dan in combinatie met Genesis 2. Het is niet goed dat de mens alleen is. Uit de rib van de man, schept God de vrouw. De themadienst ‘kijk, mijn lief!’ heeft te maken met de positieve aandacht die we als kerk willen geven aan het waarderen van en investeren in je relatie.
Ik hoop in mei in de erediensten in de Lichtkring uit het bijbelboek Openbaring te gaan lezen. 10 mei uit Openbaring 1 en 17 mei uit Openbaring 5. 1 mei in Zuidervaart staan we stil bij Johannes 10: 11-18.

De marriage course
In een gezellige en intieme sfeer spreek je samen (geen groepsgesprekken) over dingen die er echt toe doen in je relatie. Data: 21 mei, 4 juni, 18 juni, 3 juli (let op gewijzigd ten opzichte van het vorige wijkbericht!). Tijd: 18:45-21:45 uur, plaats: in de Lichtkring. Er wordt begonnen met een gezamenlijke maaltijd. Voor meer informatie zie de website of het vorige wijkbericht. Opgave kan via Sjoerd Smit: sjoerd@elvezet.nl.

Kringen
Mocht u/jij ook behoefte hebben om aan een (Bijbel)kring deel te nemen laat het ons dan weten, dan kunnen we met u meedenken over de mogelijkheden.
18 mei is de 25+ kring en 19 mei de Dukdalf Bijbelkring.

Examen
Alle jongeren die in mei examens moeten doen heel veel succes gewenst! Vergeet niet ‘als je je best hebt gedaan is het altijd goed, hoe slecht het ook gaat’.

Gift
In week 8, is er in wijk vier, een gift ontvangen van € 20, die in de collectezak is gedaan voor de diaconie.

Sjaloom,
Ds. Ronelle Sonnenberg
Comments