Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van de wijkpredikant

Geplaatst 17 apr. 2018 11:54 door Redactie Lichtkring
Triduüm
Ook dit jaar heeft een groot aantal gemeenteleden de diensten van het Triduüm meegemaakt. Hoogtepunt van het gemeente zijn om zo, na die drie dagen, de Paasmorgen te kunnen vieren. Om te horen, te zingen en aangesproken te worden op dat nieuws: dat wij nieuwe mensen zijn geworden; dat er toekomst is voor ons en onze wereld. Fijn dat er stoelen bij moesten worden gezet op Paasmorgen. Een verheugend aantal mensen was gekomen.

Gekend worden
Soms weten mensen weinig van elkaar. Veel mensen kennen anderen wel van gezicht, maar het blijft opvallend dat daarmee die ander niet zo goed gekend wordt. Dat kan het beeld oproepen dat anderen zich niet echt interesseren voor je. Je merkt er immers zo weinig van. Soms wordt mij nadrukkelijk gevraagd om over een bepaalde situatie niets te melden aan anderen, noch erover te schrijven. Dat raakt het ‘je laten kennen’ dat we juist willen stimuleren. Onbekend met wat er aan de hand is, maakt meeleven lastig zo niet onmogelijk.

Aan de andere kant is er regelmatig enige huiver te bespeuren om anderen te vragen hoe het gaat, bang dat het als sociale controle wordt opgevat. Iemand al een tijdje niet gezien in de kerk? Of anderszins gemist? Het is minstens een poging waard om in alle vriendelijkheid te informeren.

Doopdienst
Zondag 29 april mag Julia Frederica worden gedoopt. Zij is 16 januari 2018 geboren en dochter van Nardy en Ingmar van Rooijen en zusje van Koen en Lucas. Zij wonen Watermunt 8. Er zou nog een kindje worden gedoopt, maar de gezondheidstoestand van hem laat dat op dit moment niet toe.

Geboren

Ook vanaf deze plek een hartelijke felicitatie aan Ronelle Sonnenberg en Lammert van Hemert vanwege de geboorte van hun zoon Bartjan. Hij is zondag 15 april geboren.

Marriage Course
Zondag 6 mei is een themadienst vanwege de aanstaande Marriage Course. Een andere aanduiding van die cursus is, populair gezegd, ‘APK voor je relatie’. Een viertal avonden ben je als stel samen aan de slag en via huiswerkopdrachten die je los van elkaar maakt, praat je met elkaar door over dingen die er werkelijk toe doen in het leven en in je relatie. Over wat je bespreekt is geen groepsuitwisseling.

De avonden beginnen met een gezamenlijke maaltijd, verzorgt door ‘topkoks’ uit onze gemeente. Na deelname aan een eerdere cursus hoorde ik een stel zeggen: alleen al voor die maaltijden, zou ik nog wel een keer mee willen doen. Er is al een aantal aanmeldingen. Wie twijfelt: reageer.

Feest van de Geest
Ook dit jaar doen we mee aan het Feest van de Geest. Elly Veelenturf en Hanneke Leroux zijn aan de Lichtkring gekoppeld en maken een uniek kunstwerk.
Wat de kunstwerken zijn kunt u zien tijdens het Feest van de Geest. Beide kunstenaars exposeren eveneens overig werk in de Lichtkring. U leest er elders in het Wijkbericht meer over.

Seniorengroep
Woensdagmorgen 16 mei gaan we verder met de bespreking van het boek van Maarten den Dulk: Voor een nieuw begin, de agenda van Genesis. Als u ook aanwezig wilt zijn bij de boeiende gesprekken: welkom! .

Emmausgroep
Dinsdagavond 22 mei komen we weer bij elkaar.

Leeskring
Woensdag 23 mei komen we weer bijeen. We bespreken dan ‘Roos’, geschreven door Rosita Steenbeek.

Tenslotte
De beroepingscommissie voor de vacature die ontstaat als ik, ondergetekende, van de zomer met emeritaat ga, is geïnstalleerd en begonnen aan haar werk.

Hartelijke groet,
Ds. Kees van Stralen
Comments