Bericht van de wijkpredikanten

Geplaatst 31 okt. 2016 13:43 door Redactie Lichtkring
Vieren en doen

Komende zondag, 6 november krijgen we gasten in de kerk: de kleuters van basisschool het Mozaïek. Ze hebben hard geoefend met het zingen van de liedjes die ze zondag ook in de kerk zullen zingen. Ze hebben gepraat over wat vriendschap betekent, en daar zullen we zondag ook in de kerk over praten. We zullen luisteren en kijken naar het verhaal van David en Jonathan. Het belooft een mooie dienst te worden die we hopelijk met jong en oud(er) zullen vieren. Weet u van harte welkom!

Zondag 13 november zal drs. M. Six-Wienen voorgaan. Zij is bekend met de Lichtkring omdat zij haar vicariaat heeft gedaan bij ons.

Nieuw beleidsplan
In de kerkenraad wordt nagedacht over een nieuw beleidsplan, onder andere geïnspireerd op het rapport van de PKN getiteld Kerk 2025, waar een Woord is, is een weg. Natuurlijk kan er niet aan een beleidsplan worden gewerkt zonder de gemeente hier bij betrekken. De eerste stap werd zondag 30 oktober gezet. Ruim honderd gemeenteleden schoven na de kerkdienst – en de koffie- aan in de Kerkzaal om over de weg naar het nieuwe beleidsplan te worden geïnformeerd. O.a. in een aantal Wijkontmoetingen en Groothuis bezoeken is er ruimte om mee te praten.

In de actuliteit
Dinsdag 8 november is er een avond In de actualiteit, van Vorming en Toerusting.
Ds. Gerrit van Dijk, betrokken bij het tot stand komen van de PKN nota Kerk 2025, waar een Woord is, is een weg, zal deze avond ons informeren over de gedachten achter de nota. De kerkstructuur zal grondig veranderen. Wat betekent dat voor de plaatselijke gemeente? Uitermate belangrijk, omdat er in de Lichtkring wordt gewerkt aan een nieuwe beleidsnota. Aanvang 20.15 u.

25+groep
Afgelopen week is de 25+groep weer bij elkaar gekomen. Het onderwerp was: De koning is dood, leve de koning! Ze hebben het verhaal van de kruisiging van Jezus gelezen en met elkaar over gepraat.
Wat betekent dat koninkrijk van God, en kunnen we Jezus wel zien als koning, of hangt om zijn benoeming toch de veel de geur van macht en corruptie? Het was een boeiende avond en in november zullen ze weer verder gaan praten en denken over het koninkrijk van God.

Dukdalf
Ook de Dukdalfgroep is vorige week bij elkaar gekomen. We hebben gesproken over eten en drinken. Wanneer eet, en wat eet je? Hoe kom je aan eten en waar komt het eten vandaan? De bewoners hadden mooie verhalen over eten en koken. Verder hebben we gezongen en God bedankt voor het eten dat we krijgen. Het was een mooie avond.

18+groep
Er zijn vele mailtjes gestuurd naar de 18plussers in de gemeente, omdat wij, Henrietta van Gosliga en Nathan Tramper (Jeugdwerker), graag een 18+groep willen gaan starten. We hopen a.s. vrijdag een gezellige maaltijd te hebben in de Kelder. Mocht jouw, of uw (klein)kind het leuk vinden om aan te schuiven: vrijdag 4 november in de Kelder, Lichtkring. Aanvang half 7.

Emmausgroep
Dinsdag 15 november komen we weer samen.
De vorige keer hebben we een boeiend gesprek gehad over hoe een kerkdienst wordt voorbereid en wat daar allemaal bij komt kijken.

Leeskring
Woensdag 16 november bespreken we het boek van Maarten ’t Hart, Magdalena. Naast de vragen die we bij elke boekbespreking stellen, is nu speciaal de vraag of en hoe ’t Hart in zijn schrijven over de kerk en geloof, veranderd is.
Mogelijk wordt er een tweede Leeskring gestart.

Verder
Het klinkt nog een eind weg maar de eerste gedachten over de gezinsviering op Kerstavond gaan al over de mail. Leuk om daar over na te gaan denken; Zo’n oud en bekend verhaal laten klinken in 2016. Een verhaal van hoop, licht en toekomst. Wie wil dat niet horen en meemaken?! We houden u op de hoogte!

Pastoraat
Stelt u prijs op een gesprek met een van de voorgangers? Bel, mail, geef een seintje.
Ook al is Henrietta tijdelijk werkzaam, schroom niet om contact met haar op te nemen.

Hartelijke groet, pastor Henrietta van Gosliga en ds. Kees van Stralen