Bericht van de wijkpredikanten

Geplaatst 22 mei 2017 12:40 door Redactie Lichtkring
Vieren en doen

Zondag 28 mei mag Thijmen Jan worden gedoopt. Zoon van Joost van Gaalen en Lisette van der Heijden. Zij wonen sinds enkele maanden in Alphen aan den Rijn, in de Nederlandstraat. We lezen Johannes 17: 1 – 13 en zien uit naar een goede dienst.

Na de dienst zal een gemeentevergadering zijn over het nieuwe beleidsplan. De tekst staat op de site van de Lichtkring.

Zondag 4 juni is er een keuze voor de kerkgangers. Voor de Pinksterdienst naar de Lichtkring gaan of op dezelfde tijd, 9.30 uur, aanwezig zijn bij de Zegerplas.

Zuidervaart
Vrijdag 2 juni is er weer een dienst in Zuidervaart, aanvang 15.30 u. Ook niet bewoners zijn welkom bij deze diensten. Ze zijn korter en eenvoudiger van opzet dan de diensten in de Lichtkring.

Ruth de musical
In juni wordt de musical als geheel uitgevoerd in de Lichtkring. Dat zal zijn op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni. De kaartverkoop is inmiddels volop gaande.

Zondag 21 mei hadden we een mooie kerk en schooldienst samen met de basisschool de Fontein. De kinderen deden mee bij de gebeden, een spiegelverhaal, de lezing en de collecte. De leerkrachten zongen samen een lied. En onze eigen Lichtkring Jeugdband speelde. Het was een mooie samenwerking. Het onderwerp was het verlangen naar vrijheid. Veel mensen zijn niet vrij omdat ze worden gedwongen door anderen om te zijn wie ze niet zijn, omdat ze worden uitgebuit, omdat sombere gedachtes hen in de greep houden en ga zo maar door. We lazen Exodus 5 - 6:1 waar de Israëlieten worden uitgebuit door Farao. Mozes en Aaron pleiten voor hun vrijheid. Als Mozes de wanhoop nabij is, belooft God hen dat hij er voor zal zorgen dat Farao Israël laat gaan. 'Vrijheid smaakt naar pijn' is een citaat van dichter Barnard. Hoe waar is dat, voor ons mensen, maar ook voor God.

Actie voor kinderen Libanon
Op 7 mei vond er in de Lichtkring een optreden plaats van de goochelaar Hilbert Geerling. We mochten ons verheugen in een grote opkomst van kinderen en volwassenen die een fantastische middag hadden. De toegang was vrij maar de collecte aan het eind van de middag bracht ruim € 720 op. Dit bedrag wordt aangevuld door ZWO en zal worden meegenomen door Flip en Hilbert Geerling. Zij gaan deze maand naar Libanon, waar Hilbert gedurende twee weken belangeloos gaat optreden voor kinderen van vluchtelingen in kampen en achterstandswijken. Van het meegenomen geld zullen kleine attenties voor deze kinderen worden gekocht. Wij danken de gulle gevers van harte!

Even afwezig
Aansluitend aan Pinksteren ben ik twee weken afwezig vanwege studieverlof. Het gaat om een restant van de vrije ruimte die een predikant zelf kan invullen. Een deel van het verlof hoop ik in Taizé door te brengen.

In voorkomende gevallen kunt u contact opnemen met ds. Ronelle Sonnenberg.

Hartelijke groet van het predikantenteam