Bericht van uw wijkpredikanten

Geplaatst 30 aug. 2017 10:11 door Redactie Lichtkring   [ 30 aug. 2017 10:28 bijgewerkt ]
De tweede helft van juni was ik met een groep van 14 predikanten voor een studiereis naar Libanon.
Het thema van deze reis was: Christendom in het Midden Oosten: Spanningen en mogelijkheden. Door het contact met de familie Van Saane-Nasrallah uitgezonden door de Lichtkring naar Libanon, maar ook door de broeders en zusters die we met name sinds 2015 uit het Midden Oosten in Nederland ontmoeten, wilde ik me graag verder verdiepen in de kerk van het Midden Oosten. Meer kennis van zaken helpt om verschil te begrijpen en te waarderen. Ik heb meer zicht gekregen op de verschillende kerktradities en de verschillende liturgieën in de kerken in het Midden Oosten. Ook was het goed om te reflecteren op overeenkomsten en verschillen tussen de kerk in het Westen en in het Oosten. Mocht u geïnteresseerd zijn in mijn reflectiepaper n.a.v. de reis laat het me weten dan zal ik u die de tweede week van september mailen.

Diensten
17 september is de startzondag. In deze dienst zal ook Martine van der Herberg onze stagiaire voorgesteld worden en de belofte van geheimhouding afleggen.

Zondag 1 oktober is er Israel zondag. De schriftlezing zal een deel zijn uit Romeinen 9-11.

Kringwerk
Na de startzondag begint het catechese - en kringwerk weer. Als u aan een kring zou willen meedoen, laat het één van de predikanten weten dan gaan we met u op zoek naar een plekje.

Naast een aantal kringen die al kortere of langere tijd draaien, zijn er twee kringen die een (door)start krijgen. De oudste catechesegroep van afgelopen jaar gaat verder als kring en de ABC groep van de afgelopen twee jaar, gaat in een nieuw jasje verder, nu de groep in Libanon stopt. Maak je als 18+ er nog geen deel uit van een kring en wil je dat wel, neem dan – als we elkaar er nog niet over hebben gesproken - even contact met mij op.

Samen aan tafel
Samen aan tafel is één van de peilers uit ons nieuwe beleidsplan. Welkom op de maandelijkse vrijdagmiddag maaltijd. Er wordt uitgekeken naar nieuwe tafelgenoten!
Verder hebt u misschien zelf aan uw eigen tafel wel eens een plekje voor iemand uit de gemeente. Het is altijd leuk om uitgenodigd te worden!

Ontvangen
In week 34 is 10 euro ontvangen voor de kerk via het wijkteam van sectie 5.

Verloren
Ik ben een blauw spijkerjasje kwijt. Mogelijk heb ik het (in juni?) op huisbezoek ergens laten liggen, maar ik kan niet meer herleiden bij wie. Hebt u een jasje gevonden (mogelijk in een tasje waarin ook boeken zaten) en wist u niet van wie dit kon zijn, wie weet is het van mij.

Een goede nazomer gewenst en hopelijk tot ziens in Alphen aan den Rijn en in de Lichtkring
Sjaloom, ds. Ronelle Sonnenberg