Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van de ZWO-commissie

Geplaatst 8 sep. 2015 09:53 door Redactie Lichtkring


We kijken terug op een bijzondere ontmoeting met het predikanten-echtpaar Wilbert en Rima, zij vertelden tijdens een zeer druk bezochte avond over hun leven en werk in Libanon. Jelle van Doorn en Menno Rotteveel bevroegen het echtpaar d.m.v. de methode van het TV programma College tour. Indrukwekkend waren hun verhalen maar zeker ook de filmpjes die zij toonden van de studenten in Libanon, waarin zij vertelden hoe zij zich staande proberen te houden in zo’n onzeker, onstabiel en onveilig land.

Hoe houden zij hoop? Hoe kun je vasthouden aan Gods belofte van vrede, wanneer je geen contact meer hebt met familieleden in gebieden waar IS actief is?
Indringende vragen die ons aan het denken hebben gezet.
Rima trakteerde ons op koekjes uit Libanon, want zo zei ze, ”samen eten is erg belangrijk”, De Lichtkring schonk het echtpaar een prachtige ‘Lichtkring’ slagroomtaart gemaakt door Jan Meijer.

Dankzij uw giften kunnen de diaconie en de ZWO-commissie van de Lichtkring het werk van Wilbert en Rima steunen.

Actie schoenmaatjes….
Ook dit jaar zal de ZWO-commissie in nauwe samenwerking met basisscholen De Fontein en Het Mozaïek meedoen met de actie ‘schoenmaatjes’. De bedoeling van deze actie is het vullen van schoenendozen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor schoolkinderen in ontwikkelingslanden. U kunt op verschillende manieren uw steentje bijdragen aan deze actie, u kunt zelf een schoenendoos vullen met spulletjes, maar ook losse spullen zijn van harte welkom, zoals een stukje zeep, een tandenborstel, een schoolschriftje of pennen, daarnaast kunt u een kleine financiële donatie doen waarmee het verzenden van de schoenendoos mogelijk is. U ontvangt in oktober meer informatie over deze bijzondere actie. Inleverdata van de schoenendozen is zondag 1 en 8 november 2015.

Adventskalenders
Prachtig waren de adventskalenders van de PKN vorig jaar, in voorbereiding op het kerstfeest was er iedere dag een mooie tekst of een gebed met een prachtige foto.

De foto’s konden verzonden worden als kaart ter bemoediging aan iemand in uw omgeving. Een kalender waarmee u niet alleen uzelf maar een ander blij kunt maken.

Ook dit jaar kunt u bij de ZWO-commissie weer deze kalender kopen voor € 7,50.

Een gedeelte van deze opbrengt is bestemd voor het werk van Wilbert en Rima.

Namens de ZWO-commissie,
Ruth Schreuders
Comments