Bericht van de ZWO commissie

Geplaatst 7 dec. 2015 04:36 door Redactie Lichtkring
Het was een drukte van belang zondagochtend na de dienst: Veel gemeenteleden wilden graag hun naam schrijven op de kerstgroeten die we namens de gemeente zullen sturen naar de kerkelijke gemeente in Beirut (Libanon) waar het predikanten echtpaar Wilbert en Rima toebehoort. De kaarten zullen naar hen worden opgestuurd en zij zullen de kaarten verdelen onder de gemeenteleden die zo’n groet en bemoediging goed kunnen gebruiken in het onrustige en bedreigde Libanon.
Ook de kinderen van de oudste groep van de kindernevendienst "Basics" en de jongeren van de jeugdkerk hebben kerstgroeten geschreven voor hun leeftijdgenoten in Beirut.
Verder zullen er een aantal kaarten worden gegeven aan de vluchtelingen die de Lichtkring bezoeken. Het is maar een klein gebaar maar voor velen zo belangrijk.
Fijn dat wij weer een beroep op u mochten doen.

Tijdens de laatste vergadering van de ZWO commissie hebben we afscheid genomen van Henk Gerling als afgevaardigde van de diaconie. Henk heeft zich de afgelopen jaren erg actief ingezet en mede door zijn inzet en betrokkenheid kon de ZWO haar werk in de gemeente voortzetten. Henk verlaat de ZWO commissie gelukkig niet helemaal. Hij blijft betrokken als contactpersoon (samen met Joke en Klaas) voor Wilbert en Rima.

In deze donkere dagen voor kerst ontsteken we lichtjes. Wat zouden we zijn zonder Licht, het is voor ons dagelijkse leven van groot belang. God schiep Licht en schenkt ons Licht door de komst van zijn zoon.
Laten wij dit bijzonder kostbare Licht doorgeven iedere dag opnieuw. Hoe? Door een kaartje te sturen aan iemand die dat nodig heeft. Door een gesprekje waarin je de ander jouw aandacht schenkt. Door de cake die je bakt te delen met je buren, door te bidden voor mensen in nood ver weg en dichtbij.

Goede God,
Licht van verlangen
Licht van hoop
Licht voor mensen
Licht om te leren
Licht om te voelen
Licht om te zijn
Licht om te groeien
Licht voor de zwakke
Licht voor verandering
Licht voor een nieuw begin
Amen                                  (Advenstkrant 2015 Kerk in Actie)

Namens de ZWO commissie,
Ruth Schreuders

P.s. We kunnen binnen de ZWO altijd nog mensen gebruiken die willen meedenken over en meewerken aan dit belangrijke stukje werk in de kerk.