Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van de ZWO commissie

Geplaatst 4 okt. 2017 02:48 door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-7/ZWO%20150x150.jpg
Om de ZWO kunt u niet heen de komende periode!
In de komende periode zult u veel van het werk van de ZWO zien en horen in de Lichtkring!
We zetten alle activiteiten voor u op een rijtje. 

Stoopwafelactie 
Op 22 en 29 oktober is er een stroopwafelactie voor een project in Libanon dat ons is aangedragen door het uitgezonden predikanten echtpaar Wilbert van Saane en Rima Nasrallah. 

Actie Schoenmaatje 
Op 12 en 19 november oktober doen we weer mee met actie Schoenmaatje. We hopen dat u weer uw bijdrage wilt leveren om deze actie tot een succes te maken. Zodat wij weer een grote hoeveelheid schoenendozen gevuld met schoolspullen en toiletartikelen en speelgoed kunnen versturen naar Ghana, Irak, Albanië, Sri Lanka, Moldavië.
We werken dit jaar samen met basisschool de Fontein.
Basisschool het Mozaïek heeft besloten niet meer mee te doen aan deze actie. Ook de ZWO heeft besloten dit jaar voor het laatst mee te doen met deze actie en op zoek te gaan naar een nieuw project om het onderwijs voor kinderen in kansarme gebieden in de wereld mogelijk te maken. 

Adventskalenders 
Ook dit jaar zal de ZWO commissie in november de adventskalender verkopen.
Deze prachtig adventskalender is een kalender die ondersteunt in de voorbereiding in de adventstijd, op weg naar kerst. Elke dag wordt er een bijzonder foto met tekst aangeboden ter bezinning. De teksten draaien allemaal rond het thema 'kwetsbaar als een kind'. Alle bladen van de kalender kunnen worden verstuurd als losse kerstkaart.
De opbrengst is bestemd voor een schapenproject van Kerk in Actie. Voor 45 euro krijgt een gezin in Noord-Kameroen een schaap dat hen melk, wol en mest kan geven. 

Kerstgroeten actie voor Libanon 
Op 3 december bent u weer in de gelegenheid om een kerstgroet te ondertekenen die wij namens de Lichtkring versturen naar de gemeente in Libanon. 

Met elkaar kunnen we veel mogelijk maken en iets betekenen voor en mens ver weg of dichtbij. 

Met vriendelijke groet,
Namens de ZWO commissie,
Ruth Schreuders

Comments