Bericht van de ZWO Commissie

Geplaatst 11 dec. 2017 06:37 door Redactie Lichtkring
ZWO project Mwabuka in Zambia.

Eén van de projecten die de ZWO heeft aangewezen voor een jaarlijkse donatie is "Stichting Mwabuka" in Zambia.
Doel van Mwabuka is kinderen een kans op vervolg onderwijs te geven.
In Zambia zijn de kosten voor middelbare onderwijs te hoog voor het grootste deel van de bevolking en zonder hulp kunnen deze kinderen, vaak aidswezen, niet naar de middelbare school of beroepsopleiding. Thea Savory is een Nederlandse arts die in Zambia werkt en woont en samenwerkt met de Zambia’s regering met de opdracht Aids te bestrijden met als doel Zambia op termijn aids vrij te maken.
In 2017 heeft Mwabuka 64 kinderen geholpen om naar school te kunnen gaan. Drieën vijftig kinderen volgen onderwijs op de middelbare school. Elf jongeren zijn gestart met een vervolgopleiding.
Twee studenten hebben hun leraren en landbouwopleiding afgerond.
Tien Studenten volgen nu een leraren opleiding. Deze opleidingen zijn zo populair omdat het gemakkelijk is een baan te vinden.
Via de donaties vanuit Canada doen nog twee studenten een verpleegopleiding en hebben twee studenten een boekhoudopleiding afgerond.
Tevens helpt het Mwabuka project twee kinderen om passende onderwijs in Monze (stadje in buurt van het project) te volgen. Eén meisje met het syndroom van down en een jonge met een lichamelijk beperking.

Laatste keer actie schoenmaatje.
Via Edukans zijn we dit jaar weer druk bezig geweest met het vullen, inpakken van de schoenendozen. Samen met Basis school De Fontein zijn er weer veel spulletjes ingepakt en verzameld. De Fontein verzamelde 120 dozen, wat aangevuld is met nog eens 50 dozen via de Lichtkring tot een totaal van 170 dozen plus 4 zakken met leer en/of speel spulletjes die gebruikt kunnen worden voor opvullen of een aantal nieuwe dozen. Een prachtig resultaat en bedankt hiervoor. De dozen zijn inmiddels bij het verzamelpunt Gouda ingeleverd en zullen medio December verder op weg gaan naar hun diverse eind bestemmingen.
Het is dit jaar voorlopig het laatste jaar dat we meedoen (als kerk) aan deze actie via Edukans. Als ZWO zijn we nu bezig naar een gelijkwaardige opvolger voor volgend jaar. We zullen U op de hoogte houden over onze doelstelling voor het nieuwe project. Uw / Jouw ideeën voor een project zijn altijd welkom bij ons.

Kerstgroet Libanon
De kerstgroeten voor libanon zijn dit jaar bestemd voor de dames van de “Helping Hand Society” van de christelijke kerk in Beirut waar het uitgezonden predikanten echtpaar Wilbert en Rima bij horen. De dames zijn actief in de vrouwengroep in onze gemeente die niet alleen wekelijkse bijeenkomsten belegt, maar ook zeer actief in diakonaal werk is. Het gaat om een groep van 25 vrouwen. De gemeente van de Lichtkring steekt hen graag een hart onder de riem en wil hen met deze kerstgroeten bemoedigen in hun werk in de gemeente.

namens de ZWO commissie.
Ruth Schreuders