Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van ds. Anne-marie van Briemen

Geplaatst 2 jul. 2019 09:44 door Redactie Lichtkring
Vieren en doen

Op 14 juli lezen we met elkaar Lucas 10:25-37. Over de wetgeleerde die aan Jezus vraagt: ‘Wat moet ik doen om deel te krijgen aan het eeuwige leven?’ Als antwoord geeft Jezus hem geen kant en klaar antwoord, maar vertelt Hij hem de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.
Op 21 juli verwelkomen we Wilbert en Rima van Saane uit Libanon in de Lichtkring. Mooi om hen in ons midden te hebben en samen met hen de eredienst te vieren. Zij leveren een bijdrage aan de liturgie en na afloop van de dienst is er een korte presentatie.

Vakantieperiode
Om duidelijkheid te verschaffen over de aanwezigheid van de pastores in de zomervakantie, vindt u hierbij het overzicht van onze vakantieweken. Gedurende de hele vakantie is één van ons beschikbaar voor dringende pastorale situaties.
pastor Wilna Wierenga – afwezig van 15 juli t/m 29 juli
ds Annemarie Six – afwezig van 20 juli t/m 16 augustus.
ds Anne-Marie van Briemen – afwezig van 29 juli t/m 26 augustus.

Verhuizing
't Komt achter 't schot vandaan
Met dozen tegelijk
Praktisch soms, maar veelal zonder waarde
Dan denk ik ja,
De Meester had gelijk
Verzamelt u geen schatten op aarde
Bedenk als je je zolder
Vol gaat stouwen
Wie veel bewaart
Moet heel veel sjouwen


Toen ik onlangs het bovenstaande gedicht van Esdor van Elten op twitter las, moest ik grinniken. In de pastorie van Boskoop hebben we dan geen schotten op zolder waar van alles en nog wat achter staat, maar wel een grote kelder. Aan spullen geen gebrek. Er zijn al aardig wat ritjes naar de kringloop gemaakt. En terwijl ik dit berichtje typ, staan er om me heen talloze dozen en wordt het hier in huis steeds kaler en ongezelliger.
Op 10 juli verhuizen we naar de nieuwe pastorie, Zuiderkeerkring 379. We zien ernaar uit dat er een einde komt aan de maanden waarin we leefden ‘tussen twee huizen’. We hebben veel geverfd, geklust en gedaan in huis. Ook is er een verbouwing geweest, waardoor er nu o.a. een werkkamer is gekomen in de voormalige garage en er voor ieder kind een eigen slaapkamer is. Het is een ware metamorfose, het huis is prachtig opgeknapt. Met dank aan Arie Stapper, Jaap Reijneveld en het team van kerkrentmeesters.
We zijn erg blij dat we eindelijk echt kunnen gaan ‘landen’ en settelen in Alphen aan den Rijn. Het is al met al een pittig seizoen geweest. Het intensieve traject van het beroep, afscheid nemen van Boskoop, intrede doen in de Lichtkring, een pastorie waar veel in moest gebeuren, Anna deed ondertussen examen (en is geslaagd)… en nu dan de verhuizing. Heerlijk om als gezin in de zomervakantie op adem te kunnen komen en daarna fris aan de slag, in een nieuwe woonplaats en in een prachtig huis. Een hartelijke groet, ook namens Pieranna, Nilis, Jette en Anna,
ds Anne-Marie van Briemen
Comments