Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van Ds. Anne-Marie van Briemen

Geplaatst 9 dec. 2019 09:59 door Redactie Lichtkring
Vieren en doen  

Zondag 22 december, vierde adventszondag, wordt de Heilige Doop bediend aan twee jonge kinderen uit de gemeente. We zien terug op een fijn doopgesprek met de ouders en hun wijkouderlingen, waarin duidelijk naar voren kwam hoe de ouders ernaar verlangen om hun kind te laten dopen en om hen op te voeden in de weg van het geloof.
Op Kerstavond 24 december is er om 19.30 uur de Gezinskerstviering onder leiding van pastor Wilna Wierenga, met een kerstverhaal door Alain Verheij. Om 22.00 uur is er een traditionele Kerstnachtdienst. We zingen bekende kerstliederen en worden daarbij begeleid door orgel, piano en blaasinstrumenten. Een prachtige kans om je buren, vrienden en familie mee te brengen naar deze laagdrempelige dienst, waarin uiteraard iedereen welkom is.
Op woensdag 25 december om 10.00 uur vieren we Kerstfeest en horen we het Evangelie van de geboorte van Jezus Christus.
Op Oudejaarsavond 31 december is er een gezamenlijke dienst die door ondergetekende wordt geleid. De dienst begint om 18.30 uur en wordt gehouden in de Adventskerk. Fijn als u tijd vrijmaakt om de dienst mee te beleven en zo het jaar uit te gaan!
In het nieuwe jaar ontmoeten we elkaar op zondag 5 januari. Voorganger is dan ds. Martine van der Herberg uit Woerden. Zij is dan net vijf weken predikant en we verwelkomen haar graag weer in ons midden. Op zondag 12 januari is het afscheid en bevestigen van ambtsdragers.

Dominee Martine  
Martine van der Herberg is op zondag 8 december bevestigd als predikant in pioniersgemeente Het Baken in Woerden. De gemeente in Woerden boft met een voorganger als Martine, we hebben haar in de Lichtkring leren kennen als een begaafd mens. Gemeente en predikant feliciteren we hartelijk! Namens de Lichtkring ben ik aanwezig geweest bij Martine’s bevestiging en intrede. 

Afwezigheid tijdens de kerstvakantie  
Het pastorale team van de Lichtkring is tussen 27 december en 4 januari vrij. Voor dringende pastorale zaken kunt u contact opnemen met scriba Hennie van der Ouw (49 94 79, scriba@pkn-lichtkring.nl).

Tot slot  
De geboorte van Jezus laat ons zien dat God naar ons omziet en zijn licht doet schijnen in het duister. 
Goede en gezegende kerstdagen toegewenst.

ds. Anne-Marie van Briemen
Comments